10 Februarie 2023 publicat în Copil 2 share-uri

Citeste in articolul de mai jos mai multe despre anorexia la copii – care sunt semnele si simptomele de anorexie, cauzele si factorii de risc, ce metode de tratament se folosesc.

Ce este anorexia?

Anorexia este o tulburare de alimentatie caracterizata prin reducerea severa a aportului de alimente si/sau exces de activitate fizica. Aceasta problema este adesea legata de sentimente negative cu privire la imaginea corporala. In timp, anorexia poate provoca probleme severe, cum ar fi afectarea cresterii, scaderea densitatii osoase, afectarea organelor majore etc.

Anorexia este o tulburare de alimentatie ce poate afecta atat adultii, cat si copiii, mai ales adolescentii. Insa, problema poate afecta si copiii mai mici. Ratele tulburarilor de alimentatie in randul copiilor sub 12 ani au crescut in ultimii ani, asa ca este important ca parintii sa identifice semnele din timp. Dezvoltarea fizica este o componenta extrem de importanta in copilarie, iar tulburarile de alimentatie pot cauza daune severe. Citeste continuarea pe mamisicopilul.ro

Sursa foto: avitalchn/ pixabay.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri