Evenimentul tratează tema „Schimbare de paradigmă în autism. Autismul – cauză sau efect al altor tulburări? Dezbatere: consumul excesiv de ecrane la bebeluși poate cauza comportamente asemănătoare autismului?”.
Conferința își propune să schimbe modul în care trebuie priviți copiii ce au fost diagnosticați cu autism și să dezvăluie ce este, de fapt, autismul și care sunt căile terapeutice și medicale prin care se poate trata, pentru a oferi celor afectați o viață cât mai aproape de normalitate.
Evenimentul va aborda pe larg subiectul autismului, de la cauze, analize și protocoale de tratament, până la terapii de recuperare, terapii adiționale și terapii holistice.
Autismul este o afecțiune considerată drept una dintre cele mai frecvente tulburări ale copilăriei, care se poate trata, însă, dacă recuperarea începe cât mai devreme. “Cu cât este mai mic copilul, cu atât creierul are o flexibilitate mai mare și, bineințeles, procesul terapeutic de recuperare are o eficiență sporită”, a menționat Marius Teodor Zamfir, psiholog clinician psiholog clinician - Președinte al Asociației pentru Sănătate Mintală a Copilului.
Conferința îi va avea ca invitați speciali pe Prof. Univ. Dr. Tudorel Butoi Severin, şeful cabinetului de investigaţii psihologice şi analiză comportamentală, pe Conf. Univ. Dr. Budişteanu Magdalena, care va oferi informații despre “Sindroamele genetice cu comportamente de spectru autist”, Conf. Univ. Dr. Carmen-Michaela Creţu, pentru a prezenta "Riscul infectiilor parazitare la copilul cu autism" și Dr.Adelina Glangher, care va avertiza asupra "Tulburării de somn în autism".
Psihologi, medici, părinți și studenți sunt așteptați să se înscrie la conferința din 18 martie pe site-ul dedicat, www.conferinteautism.ro, unde se regasesc informatii complete despre eveniment.
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară