7 / 11

empty

Tort aniversar

Timp de preparare: 50 - min

Dificultate: medie

Ingrediente:

Componente pentru blat:

* 13-oua
* 13-linguri de apa
* 26-linguri de faina
* 26-linguri de zahar
* 2-plicuri de vanilie
* 1-ligurita de coaja de portocale
* 1-praf de copt

Pentru crema:

* 2 budinci;
* 1 litru lapte,
* 1 margarina bunica;

Pentru decor:

* 2 pachete frisca ;
* 2 pliculete de intaritor de frisca;
* 1 ciocolata de lapte;
* bilute argintii de decor

 

Mod de preparare:


tort aniversarIn primul rind se desparte galbenusul de albus iar albusul se lasa 15 minute la odihna cu un pic de sare dupa care se bate un albus tare adaugind zaharul in ploaie in timp ce batem albusul pe la final. Dupa ce am batut albusul se adauga galbenusul, se adauga apa, praful de copt dizolvat cu un pic de otet, si la final faina amestecand de jos in sus. Se lasa la copt 25-30 minute; se lasa la racit se pot taia trei blaturi, se umecteaza cu un sirop la alegere si se umple cu crema; se decoreaza la alegere. Pofta buna!


O reteta propusa de: Erzsebet Marton (Maria65)

Înapoi la articol

Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri