5 Ianuarie 2024 publicat în Copil 12 share-uri

Mindfulness pentru copii – exersarea unor tehnici de mindfulness ii ajuta pe cei mici sa devina constienti de lumea lor interioara si exterioara, sa inteleaga cum se manifesta emotiile in corpul lor si cum isi pot controla mai usor atentia.

Mindfulness pentru copii – informatii generale

Mindfulness este un concept foarte cunoscut astazi, desi bazele sale sunt foarte vechi, fiind derivat din meditatia budista. Practica a ajuns in atentia oamenilor de stiinta dupa ce Jon Kabat-Zinn, cercetator la Universitatea din Massachusetts, a creat un program bazat pe mindfulness pentru reducerea stresului. De atunci, mindfulness a devenit foarte popular.

Mindfulness sau “starea de prezenta constienta” este o tehnica de meditatie prin care ne antrenam sa ne concentram atentia pe aici si acum. Inseamna sa scadem ritmul alert in care suntem obisnuiti sa facem lucrurile si sa observam mai intens, cu mai mult calm si mai multa atentie prezentul, acceptand, fara sa judecam, gandurile si emotiile pe care le experimentam. Citeste continuarea pe mamisicopilul.ro

Sursa foto articol: Da Antipina/ shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri