Medicamentele care se elibereaza fara prescriptie medicala pentru raceala si tuse nu sunt recomandate pentru copiii sub 2 ani, si mai nou nici pentru cei sub 5 ani.

Medicamentele care se elibereaza fara prescriptie medicala pentru raceala si tuse nu sunt recomandate pentru copiii sub 2 ani, si mai nou nici pentru cei sub 5 ani. Asadar, cum procedezi daca micutul tau tuseste toata noaptea sau stranuta incontinuu?

Specialistii spun ca medicamentele pentru tuse si raceala nu iti vor ajuta copilul sa se faca bine mai repede si pot deveni periculoase daca cel mic ia doza gresita. Majoritatea copiilor incep sa se simta bine chiar si fara medicamente in mai putin de 5 zile de raceala.

Si totusi, ca o mamica grijulie nu poti sta cu mainile in san sa-ti vezi ingerasul cum sufera de pe urma racelii. Iata cateva lucruri pe care le poti face pentru imbunatatirea sanatatii copilului tau fara sa apelezi la medicamente.

Hidrateaza-l suficient

Daca cel mic bea destule lichide, mucusul din nas si gat se va subtia si astfel respiratia se va imbunatati.

De asemenea, copiii care au febra trebuie sa bea mai multe lichide pentru ca exista tendinta la deshidratare din cauza temperaturii crescute a organismului ce determina eliminarea unei cantitati mai mari de apa.

Ceaiurile indulcite cu miere, apa plata, sucurile naturale de portocale diluate cu apa, chiar laptele de mama daca copilul este sugar sunt benefice in starile de raceala.

Amelioreaza nasul infundat

Pentru nasucul infundat poti folosi picaturi saline preparate chiar de tine in casa: adauga o lingurita rasa de sare la o cana de apa clocotita, fierbe 10 minute, apoi raceste compozitia. Se pun 2 picaturi in fiecare nara.

Picaturile saline elibereaza caile aeriene, indepartand mucusul din nasul copilului.

Este bine sa folosesti picaturile si inainte de masa, pentru ca cei mici respira pe nas atunci cand mananca si atunci le vei spori confortul.

Foloseste un umidificator

In camera copilului utilizeaza pe timpul noptii un umidificator- acesta curata caile aeriene, amelioreaza durerea in gat si potoleste tusea din timpul noptii.

Trateaza febra

Febra nu e neaparat periculoasa, ci este un semn ca organismul micutului tau lupta cu raceala. Dar daca febra iti face copilul irascibil, obosit sau ii provoaca durere, medicamentele ca acetaminofen (paracetamol) sau ibuprofen pot fi folosite pentru scaderea temperaturii.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Activități de Paște 2023 în Veranda Mall: vino să vezi ce surprize aduce Iepurașul în acest an! LIL UZI VERT, RAPPER-UL AMERICAN CARE A PRIMIT DISCUL DE DIAMANT, VINE ÎN PREMIERĂ ÎN ROMÂNIA, LA FESTIVALUL NEVERSEA Nou, ediție limitată - Wonders of Jasmine

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri