Febra reprezinta si pentru tine, ca si pentru orice alta mamica, un motiv de ingrijorare.
In functie de mana dominanta a adultului ce efectueaza manevra se alege si urechea in care se va masura temperatura (dreptaci- urechea dreapta).
Orienteaza usor in fata lentila termometrului si introdu-l in canalul auditiv, tragand usor de lobul urechii.
Dupa cateva secunde citeste valoarea afisata.

Cum masori temperatura in functie de varsta celui mic?

In cazul nou-nascutilor, specialistii recomanda masurarea temperaturii axilare, care, desi nu este cea mai exacta metoda, este sigura si comoda atat pentru mama cat si pentru copil.

Pentru copiii cu varste cuprinse intre 2-3 luni si 5 ani, medicii spun ca temperatura se poate masura intrarectal, dar si oral si timpanic sub stricta supraveghere.

Dupa vasrta de 5 ani, cand copilul intelege ce i se explica si asculta de parinti, temperatura se masoara oral sau axilar.

Deoarece exista atatea tipuri de termometre si variate metode de masurare a temperaturii disponibile, in functie de varsta micutului tau poti alege termometrul potrivit si tehnica cea mai sigura recomandata.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Activități de Paște 2023 în Veranda Mall: vino să vezi ce surprize aduce Iepurașul în acest an! LIL UZI VERT, RAPPER-UL AMERICAN CARE A PRIMIT DISCUL DE DIAMANT, VINE ÎN PREMIERĂ ÎN ROMÂNIA, LA FESTIVALUL NEVERSEA Nou, ediție limitată - Wonders of Jasmine

Un articol de Simona Prodanoiu


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri