Cam de pe la varsta de 2-3 ani copilul este stapan pe miscarile lui, merge destul de bine si vorbeste, este foarte activ si de aceea trebuie sa-i cumperi jucariile optime pentru abilitatile pe care le are in aceasta perioada.

Cam de pe la varsta de 2-3 ani copilul este stapan pe miscarile lui, merge destul de bine si vorbeste, este foarte activ si de aceea trebuie sa-i cumperi jucariile optime pentru abilitatile pe care le are in aceasta perioada.

Copilul de 2-3 ani este foarte curios si orice ii starneste interesul. De aceea, el pune mama pe toate obiectele din jur, cotrobaie si rastoarna toata casa.

La aceasta varsta sunt potrivite jucariile pe care le poate trage sau impinge, mingiile, jucariile pentru imbinat si construit, puzzle-uri, jucariile pentru baie, cele pentru nisip, tricicleta, papusile, masinutele, creioanele colorate, cartile de povesti frumos colorate, jucariile care ii stimuleaza intelectul etc.

Mingile - potrivite pentru orice varsta, mingile pot fi aruncate si prinse, mai ales acum ca micutul si-a dezvoltat capacitatea de miscare.

Tricicleta sau diferite masini de jucarie in care incape si el- astfel simte gustul independentei, invata sa-si tina echilibrul si incepe sa cunoasca simtul orientarii; poate face pe soferul “ca tati”.

Puzzle-urile, cuburile, jucariile Lego - acest tip de jocuri stimuleaza intelectul copilului si il ajuta sa-si insuseasca o gama variata de forme si culori; cei mici capata capacitatea de concentrare si dexteritate, invatand sa-si coordoneze foarte bine miscarile mainilor.

Seturile de carioci, creioanele colorate, acuarelele, plastilina, cartile de colorat, creta colorata
- pune-i copilului la indemana foi, caiete sau tablite de colorat deoarece altfel risti sa-ti mazgaleasca peretii sau mobila. Aceste tipuri de jucarii ii stimuleaza creativitatea si simtul estetic.

Jucariile reprezentate de obiecte casnice in miniatura - constituite in mare parte din bucatariile de jucarie. Astfel, copilul invata sa te imite si sa-si puna la incercare fanteziile pentru a “gati” diferite preparate culinare pe care a vazut ca le pregatesti tu.

Jucariile pentru nisip - formele, lopeticile, galetusele sunt utile copilasului care merge sa se joace la nisip. Astfel, el invata sa-si foloseasca creativitaea si sa modeleze nisipul in diferite forme; in acelasi timp incepe sa socializeze cu ceilalti copii si sa-si faca prieteni.

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri