Copiii au nevoie de multa dragoste si afectiune pentru a creste sanatosi din punct de vedere fizic si psihic.

Copiii au nevoie de multa dragoste si afectiune pentru a creste sanatosi din punct de vedere fizic si psihic. Implicit, comportamentul tau fata de copil ii va arata acestuia daca sentimentele tale sunt sincere- prin vorbe bune, mangaieri, imbratisari si alintari ii vei oferi celui mic garantia ca este dorit si iubit de parintii sai.

Bineinteles, parintele ideal trebuie sa echilibreze dragostea si disciplina, sa stie sa fie si prieten, dar si autoritar, pentru ca, afectiunea si alintarile excesive pot fi intelese gresit de catre copil si astfel se poate transforma intr-un rasfatat. Iti poti accepta copilul chiar daca respingi un comportament necorespunzator, stabilind limite si reguli pentru o purtare buna.
Dragostea parinteasca este inteleasa de copil prin gesturile si comportamentele tale, ca parinte:
  • Mangaieri si imbratisari
  • Timpul petrecut impreuna cu el
  • Ajutorul acordat copilului
  • Lauda si incurajarile
  • Cadourile, dar care nu trebuie sa vina in schimbul comportamentului impecabil al celui mic sau pentru serviciile pe care ti le-a facut acesta

Dragostea pe care i-o oferi copilului tau trebuie sa fie neconditionata, sa nu depinda de esecurile sau realizarile sale. De asemenea, dragostea nu trebuie promisa ca si recompensa daca cel mic este ascultator si se conformeaza cerintelor tale, dar nici nu trebuie retrasa in conditii de proasta purtare.

Studiile facute de specialisti au aratat ca cei mici au intotdeauna nevoie de afectiune si cuvinte duioase, in cantitate diferita in functie de varsta, iar afectiunea parintilor le lipseste exact atunci cand au mai mare nevoie de ea. Chiar si cand sunt mai maricei simt nevoia de dragoste, le este necesar sa stie ca sunt acceptati de familie.

Calmul este cheia in comunicarea cu copilul. Chiar daca stressul si situatia tensionata de la birou sau din familie te domina, tu trebuie sa-ti pastrezi calmul, astfel ca cel mic sa nu le simta, iar cand esti suparata el nu trebuie sa vada asta, zambeste chiar daca iti vine greu- nu trebuie sa-ti implici puiutul in situatii neplacute.

Pentru o comunicare excelenta, este important sa stii sa-ti asculti copilul si sa ii arati ca iti pasa de ceea ce el poveste. Fie ca povesteste ce a facut la gradinita, la scoala, sau cu prietenii la joaca, are nevoie de toata atentia ta pentru a simti ca este ascultat si ca iti pasa ce are de spus.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Activități de Paște 2023 în Veranda Mall: vino să vezi ce surprize aduce Iepurașul în acest an! LIL UZI VERT, RAPPER-UL AMERICAN CARE A PRIMIT DISCUL DE DIAMANT, VINE ÎN PREMIERĂ ÎN ROMÂNIA, LA FESTIVALUL NEVERSEA Nou, ediție limitată - Wonders of Jasmine

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri