In zilele noastre, sa stii cel putin o limba staina nu mai este o raritate. Limbile straine deschid noi orizonturi, ajuta la dezvoltarea intelectului si inlesnesc comunicarea. De aceea, daca vrei ca micutul tau sa devina un mic poliglot, trebuie sa-l inveti limbi straine inca din copilarie.

In zilele noastre, sa stii cel putin o limba staina nu mai este o raritate. Limbile straine deschid noi orizonturi, ajuta la dezvoltarea intelectului si inlesnesc comunicarea. De aceea, daca vrei ca micutul tau sa devina un mic poliglot, trebuie sa-l inveti limbi straine inca din copilarie.

De la ce varsta este bine sa invete o limba straina?

In general, se recomanda sa astepti ca micutul sa deprinda intai limba materna. Inainte de a incepe sa pronunte primele cuvinte in limba materna si pana cand isi insuseste o serie de cuvinte ale acestei limbi, discutiile in limbi straine de fata cu copilul trebuie evitate, pentru ca in mintea lui se pot crea confuzii si pot aparea tulburari de vorbire.

Cu cat copilul isi insuseste limba la o varsta mai frageda, cu atat o va invata mai repede, va pronunta mai corect, apropiindu-se de vorbitorii nativi ai limbii.

Varsta cea mai potrivita la care poti sa incepi sa-ti inveti copilul o limba straina este 3 ani. La aceasta varsta, copilul este extraordinar de receptiv si dornic de a-si insusi lucruri noi, deoarece se afla in perioada in care sistemul sau nervos se dezvolta cel mai bine.

Daca creierul este bombardat cu stimuli diferiti inca de la o varsta frageda, sistemul nervos se va dezvolta mai armonios, iar capacitatea intelectuala si implicit IQ-ul copilului se vor imbunatati. Studiile facute arata ca la copiii care au invatat o limba straina inca de mici, capacitatea intelectuala a crescut simtitor.

Ce limbi straine sunt recomandate ?

In primul rand trebuie luat in considerare daca unul din parinti vorbeste o alta limba decat limba materna a copilului, este indicat ca incepand cu 3-4 ani, copilul sa se initieze in acea limba.

In cazul in care nici tu, nici sotul nu sunteti straini, poti alege dintr-o varietate de limbi straine una pe care micutul tau sa si-o insuseasca. Intotdeauna gandeste-te bine inainte de a face aceasta alegere, pentru ca nu este bine ca cel mic sa invete mai multe limbi straine simultan, existand pericolul sa le incurce si sa ajunga sa nu vorbeasca corect niciuna dintre ele.

De la varsta de 3 ani, se recomanda ca micutul sa inceapa sa invete o limba straina, iar pe cea de-a doua trebuie sa o invete atunci cand o stapaneste bine pe prima, eventual cand incepe scoala.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Când vei învăța lecțiile din trecut, vei cunoaște cea mai frumoasă și puternică poveste de iubire 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare! Călătorește cu metroul și colecționează artă de Theodor Aman și Nicolae Grigorescu!

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri