Ca sa fii sigura ca vei creste un copil si mai apoi un adult sanatos, inca de mic, trebuie sa-ti inveti micutul niste minime reguli de igiena si comportament pe care oricine ar trebui sa le respecte pentru a preveni imbolnavirile si a mentine cat mai mult starea de bine a organismului.
Activitatea fizica nu trebuie sa lipseasca

Fie ca este vorba despre plimbari in aer liber, exercitii fizice usoare sau practicarea unui sport preferat de cel mic, miscarea zilnica are un rol extrem de important in mentinerea starii de sanatate a organismului.

S-a descoperit ca, la fel ca obiceiurile alimentare, si programul sportiv respectat de la o varsta frageda se va mentine apoi si in perioada adulta.

Prin sport, organismul copilului se mentine activ si astfel vor fi evitate boli cum sunt obezitatea, hipertensiunea arteriala, bolile cardiace, diabetul. Exercitiile fizice ajuta la cresterea si dezvoltarea sistemului osos si muscular si confera o stare de bine fizic si psihic.

Implica-te in activitarea fizica a copilului tau: faceti intreceri si exercitii impreuna, plimbati-va prin parc, practicati diferite sporturi. Poti chiar sa-l incrii la ore de inot, baschet, tenis sau volei.

Un copil odihnit e un copil mai fericit

Somnul ajuta la refacerea energiei necesare corpului si creierului. In consecinta, copiii care nu primesc indeajuns somn nu se pot concentra sa invete, au dificultati la scoala si pot avea chiar tulburari de comportament.

In 24 de ore, nou-nascutii si sugarii necesita 14-15 ore de somn, copiii mici au nevoie sa doarma 12-14 ore, prescolarii trebuie sa aiba parte de 11-13 ore de somn, iar copii de varsta scolara trebuie sa beneficieze de 10-11 ore de odihna.

Inainte de culcare copilul trebuie sa evite activitatile care il agita cum ar fi televizorul sau calculatorul. Cele mai bune metode pentru a asigura-i un somn bun sunt o baie fierbinte sau cititul unei povesti cu o jumatate de ora inainte de culcare.

Un articol de Simona Prodanoiu
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare! Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi Călătorește cu metroul și colecționează artă de Theodor Aman și Nicolae Grigorescu!

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri