Fii un parinte inteligent si indeamna-ti copilul la miscare fizica si activitati sportive. Cu totii stim ca sportul aduce beneficii incontestabile sanatatii si este necesar in vederea unei dezvoltari armonioase a micutului.

Cu ce il ajuta sportul?

Sportul are nenumarate beneficii pe plan fizic, psihic, emotional, social, si intelectual.


Sportul il introduce pe copil intr-un mediu social in care-si face prieteni si isi dezvolta capacitatea de a comunica.

In ceea ce priveste intelectul, sportul contribuie la o mai buna oxigenare a creierului, astfel crescand capacitatea de concentrare si randamentul scolar.

Cum si ce sport sa alegi?

Pana la varsta de 6 ani copilul nu este pregatit din punct de vedere fizic pentru practicarea unui sport de performanta; abia dupa varsta de 6 ani exercitiile fizice ii pot tonifia musculatura si ii pot dezvolta muschi capabili sa-i sustina sistemul osos, prevenind astfel si deformarea coloanei vertebrale.

In primul rand comunica-i intentiile tale copilului si consulta-l cu privire la sportul pe care vrei ca el sa-l practice.


De retinut este ca in prima parte a copilariei nu trebuie ca cel mic sa practice un singur sport, favorizand dezvoltarea unei parti a corpului in favoarea celorlalte si determinand astfel o crestere haotica a organismului.

Sporturile cu mingea (volei, baschet, handbal, fotbal etc)

Aceste sporturi pot fi practicate si de fete si de baieti (cu exceptia fotbalului) incepand cu varsta de 9 ani. Ele solicita toti muschii corpului, contribuind la cresterea in lungime a corpului, facand copiii mai inalti. Trebuie avut grija insa ca aceste sporturi solicita mult activitatea cardiaca.