Desi a participat pentru prima data la acest eveniment, Romania s-a clasat pe locul intai la Concursul European "Ziua Sigurantei pe Internet 2008", categoria de varsta 5-10 ani. Anuntarea castigatorilor europeni a fost facuta cu ocazia Safer Internet Day 2008, in data de 12 februarie 2008 pe site-ul Insafe, precum si pe Blogathon-ul deschis cu aceasta ocazie.
Desi a participat pentru prima data la acest eveniment, Romania s-a clasat pe locul intai la Concursul European „Ziua Sigurantei pe Internet 2008", categoria de varsta 5-10 ani. Anuntarea castigatorilor europeni a fost facuta cu ocazia Safer Internet Day 2008, in data de 12 februarie 2008 pe site-ul Insafe, precum si pe Blogathon-ul deschis cu aceasta ocazie.

Proiectul castigator „I'm just a kid", a fost realizat de o clasa de18 copii de la Colegiul Gimnazial "Zaharia Boiu" din Sighisoara, judetul Mures, coordonati de d-na Daniela Dan. Lucrarea s-a remarcat prin creativitate, originalitate si prin reflectarea temei "Viata online este cea pe care o faci TU!".

In Romania, concursul a fost organizat de Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei si de Consortiul Sigur.info format din Fundatia "Salvati Copiii", Positive Media Romania si Centrul Focus. In calitate de coorganizator, a participat si Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului.

Peste 350 de copii din cca. 55 de institutii scolare au participat la etapa nationala a competitiei, acoperind mai mult de 22 de judete din intreaga tara. Cu un numar de 87 de proiecte inscrise in competitie, Romania s-a clasat astfel pe locul al III-lea din cele 55 de tari participante.

Castigatorii nationali clasati pe locul I din fiecare categorie de varsta au fost invitati de onoare la Conferinta de presa organizata pe data de 12.02.2008 la sediul MCTI cu ocazia Zilei Sigurantei pe Internet. Copiii au primit premii de la sponsorii concursului: Orange Romania, Microsoft Romania, UPC Romania si ECDL Romania.

Orange a oferit clasei care a realizat proiectului "I'm just a kid" echipament in valoare de peste 800 Euro - laptop, boxe, imprimanta si videoproiector, astfel incat micutii vor beneficia de o imbunatatire considerabila a activitatilor didactice.

Au mai fost oferite castigatorilor laptop-uri, camere foto digitale si MP3 Playere, din partea Orange, licente Windows Vista si Office din partea Microsoft Romania, stick-uri, camere web si toolkit-uri educative din partea UPC Romania, precum si manuale de utilizare a calculatorului din partea ECDL. De asemenea, Microsoft a sustinut drumul si cazarea castigatorilor nationali in Bucuresti. Lista completa a premiilor acordate tutoror castigatorilor poate fi accesata pe site-ul Sigur.info, la adresa sid2008.sigur.info/castigatori-concurs.html.

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri