Inteligenta emotionala reprezinta capacitatea de a comunica bine cu cei din jur. Pentru a face acest lucru, trebuie sa-ti cunosti bine intai propria persoana si mai apoi pe ceilalti.
Inteligenta emotionala reprezinta capacitatea de a comunica bine cu cei din jur. Pentru a face acest lucru, trebuie sa-ti cunosti bine intai propria persoana si mai apoi pe ceilalti. Inteligenta emotionala presupune sa stii sa-ti controlezi sentimentele si trairile si sa fii empatic, cu alte cuvinte sa realizezi sentimetele celorlalti si sa-ti dai seama de starea lor sufleteasca.

De la o varsta frageda omul isi formeaza aceasta inteligenta. O familie unita este un exemplu pentru copil, parintii invatandu-l pe cel mic sa realizeze ce anume simte, sa-si exprime sentimentele fara a jigni pe cei din jur sau sa le stapaneasca.

Ce reprezinta inteligenta emotionala?

Acest tip de inteligenta tine de suflet, de afectivitate, sentimente si capacitatea de a comunica cu cei din jur. Ea reprezinta abilitatea de a constientiza ce sunt sentimentele si de a le identifica, de a le impartasi celorlalti, de a le reprima daca jignesc si de a diferentia propriile trairi de ale altora, pentru a-i intelege.

Ce rol au parintii?

Parintii joaca un rol cheie in stabilirea bazelor inteligentei emotionale a copilului lor, deoarece ei reprezinta adevarate modele. Modul in care parintii reactioneaza in anumite situatii si isi exprima sentimentele are urmari asupra dezvoltarii inteligentei emotionale a copilului.

S-a demonstrat ca micutii ai caror parinti au nivelul inteligentei emotionale crescut sunt mai empatici, isi constientizeaza si isi exprima bine sentimentele si nu poarta ranchiuna, sunt prietenosi si sociabili, iar copiii ai caror parinti au un nivel al inteligentei emotionale scazut pleaca de la inceput cu un “minus” care nu poate fi compensat decat pe parcursul vietii, odata cu acumularea experientei.

Mediul familial in care creste micutul si relatia de comunicare si prietenie dintre parinti si acesta influenteaza pe viitor viata afectiva a copilului.

Constientizarea propriilor sentimente

Un factor important in constientizarea sentimentelor il reprezinta familia. Daca familia vorbeste despre sentimente, copiii vor invata sa le identifice si sa le exprime corespunzator.

Un parinte bun trebuie sa se intereseze ce sentimente nutreste copilul sau cu privire la anumite intamplari. De exemplu, daca te intereseaza sa stii ce a facut cel mic la scoala in ziua respectiva, intreaba-l si ce a simtit el si ce au simtit ceilelti colegi cu privire la evenimentele petrecute.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Nu reușește să-și lege șireturile? Poate fi un semn că ai un copil supradotat, afirmă o specialistă din SUA Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!   MARELE Horoscop al Lunii Mai 2023: previziuni astrale complete pentru fiecare zodie în parte

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri