Cosmarurile apar in somnul oricarui copil cand si cand. Desi visele urate nu apar de obicei pana in jurul varstei de 3 ani, copilul se poate trezi ocazional in timpul noptii transpirat si speriat din cauza unui vis urat.
Cosmarurile apar in somnul oricarui copil cand si cand. Desi visele urate nu apar de obicei pana in jurul varstei de 3 ani, copilul se poate trezi ocazional in timpul noptii transpirat si speriat din cauza unui vis urat.

Somnul oricarui om parcurge 4 faze care se succed continuu in decursul noptii: de la moleseala, la un somn superficial, la somn profund, apoi urmand faza de somn REM (“rapid eye movement” ceea ce inseamna miscari rapide ale globilor oculari).

Faza de somn REM este extrem de importanta deoarece in timpul ei au loc visele- atat cele fericite, cat si cele nefericite. In timpul viselor pleoapele se misca, copilul da din maini si din picioare, frecventa respiratorie creste si bataile inimii se intensifica- semn de participare activa a creierului la vis.

Este important de stiut ca daca copilul se trezeste din vis exact in timpul somnului REM, isi aduce aminte perfect ce anume a visat. Deci, copiii viseaza tot timpul, dar daca nu se trezesc in aceasta faza a somnului nu isi amintesc ca au visat.

Cosmarul se petrece tot in timpul somnului REM, dar dupa acesta, copilul se trezeste dominat de sentimente de teama, anxietate, chiar teroare.

Imaginatia si creativitatea copilului il fac extrem de vulnerabil la vise cu multa actiune. De obicei, somnul copiilor este afectat de intamplarile petrecute peste zi, in orele de reverie, care-i furnizeaza “materialul” pentru vise.

Majoritatea copiilor viseaza monstri si balauri din desene animate, povesti sau filme; viseaza ca mama, tata sau unul din bunici moare, ca insectele invadeaza Pamantul si ii mananca sau ca pica in gol de la inaltime. Toate aceste vise se coreleaza cu intamplarile de peste zi, subconstientul copilului fiind stimulat.

Daca parintele observa ca odorul sau are un vis urat care nu-i da pace, repetandu-se in fiecare seara, el trebuie sa incerce sa-si dea seama ce i se intampla micutului peste zi si sa afle ce anume ar putea produce cosmarul.

Se poate intampla cateodata ca micutul sa aiba un cosmar care se repeta in fiecare seara. Poate ca din cauza lui, copilul nu va mai vrea sa mearga la culcare, si mai ales sa doarma singur pentru ca ii va fi teama ca va avea din nou cosmarul. Astfel nu se va odihni cum trebuie si intreaga lui activitate din ziua urmatoare va fi afectata.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Leagăn pentru toată copilăria Nu reușește să-și lege șireturile? Poate fi un semn că ai un copil supradotat, afirmă o specialistă din SUA Te rog, lume, nu călca în picioare visele copiilor!

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri