Cosmarurile apar in somnul oricarui copil cand si cand. Desi visele urate nu apar de obicei pana in jurul varstei de 3 ani, copilul se poate trezi ocazional in timpul noptii transpirat si speriat din cauza unui vis urat.
Ce e se poate face pentru a inlatura cosmarurile?

Pentru a-i asigura ingerasului un somn odihnitor, parintele trebuie sa ii limiteze accesul la programe TV sau jocuri video care infatiseaza violenta sau la povesti inspaimantatoare si sa incearce sa-i explice totodata ca visele urate nu sunt reale, ci ca e ca si cand s-ar uita la un film.

Somnul va fi mai dulce daca un copil are o activitate intensa in timpul zilei si va fi mai obosit seara, iar o canuta de ceai sau lapte inainte de culcare ii va asigura linistea de care are nevoie pentru un somn odihnitor si fara cosmaruri.

Unii copii se culca mai linistiti daca li se lasa o lumina aprinsa sau usa la camera deschisa. Eventual parintele poate sa-i citeasca ceva dragut copilului si sa stea cu el pana ce adoarme; in niciun caz copilul nu trebuie luat in camera parintilor, deoarece se va invata sa doarma cu ei si va refuza sa mai doarma singur in camera lui.

In ziua urmatoare, parintele nu trebuie sa incerce sa afle fiecare mic detaliu al cosmarului, obligandu-l pe micut sa isi aminteasca lucrurile inspaimantatoare petrecute. Daca doreste, copilul va povesti singur, de buna voie ce anume se petrecea in visul sau urat. O metoda eficienta pentru a il ajuta sa treaca peste cosmarurile care il afecteaza este sa ii spui micutului sa isi imagineze el cum ar vrea sa se termine visul. Trebuie sa isi imagineze un final fericit, final asupra caruia el are controlul.

Un articol de Simona Prodanoiu
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Leagăn pentru toată copilăria Nu reușește să-și lege șireturile? Poate fi un semn că ai un copil supradotat, afirmă o specialistă din SUA Sunt adorabile, nu ai cum să le reziști: Împletituri decorative minunate pentru ouăle de Paști!

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri