Putina tachinare intre frati este normala, acestia fiind mereu in competitie pentru dragostea si atentia ta. Dar ce faci cand acest comportament intre frati depaseste limitele?

Protejeaza copilul care este tachinat! Trebuie sa fii atenta la copilul chinuit, deoarece se simte jignit si nefericit. Incurajeaza-l sa igore remarcile fratelui rautacios, sa rada pe seama glumelor proaste sau sa plece de langa el, aratandu-i sa se poate juca foarte frumos si cu alti copii care il agreeaza. La un moment dat, rautaciosul va fi parasit de toti tovarasii de joaca si va realiza ca nu s-a purtat cum trebuie cu cei din jur.

Eventual, atunci cand sesizezi ca unul din copii este chinuit, il poti propune sa mergeti in alta camera sa cititi o poveste sau sa va uitati la o animatie- la auzul acestor cuvinte malitiosul va deveni gelos si va incerca sa-si schimbe comportamentul pentru a-ti intra in gratii.

Televizorul e amic cu tachinarea? Nu poti nega influenta mass-mediei in comportamentul, de ce mai multe ori nepotrivit, al copiilor. Monitorizeaza atenta ce programe urmareste copilul tau la televizor, deoarece multe dintre acestea incurajeaza rautatile, ironiile si sarcasmul pe seama celor din jur.

Straduieste-te pe cat posibil sa cladesti un camin fericit si linistit si sa ii incurajezi pe copiii tai sa se iubeasca si sa se respecte, relatia dintre frati fiind extrem de importanta.

Un articol de Simona Prodanoiu


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri