Asa cum si tu ai antipatii, dar si preferinte in ceea ce priveste tipurile de alimente, asa si copilul are intolerante si neplaceri fata de anumite mancaruri. Dar problema cea mai mare la copii este ca aceste antipatii sunt pronuntate, copilul devenind mofturos si transformandu-ti ora de masa linistita intr-o adevarata lupta.

Observa cu atentie alimentele preferate ale copilului, si incearca pe cat posibil sa le strecori in preparatele pe care i le servesti la masa.

Daca vrei sa fii de neinduplecat, atunci cand ii servesti masa copilului anunta-l ca nu ai gatit niciun alt fel de mancare si daca intr-adevar ii este foame pe acela il va manca. Daca nazdravanul refuza mancarea, pune-o deoparte pentru mai tarziu, cand sigur i se va face foame si o va cere singur.

Evita sa-i dai celui mic sa bea bauturi acidulate, nici in timpul zilei, dar mai ales in timpul mesei. Acestea il vor balona si ii vor da senzatia ca burtica lui este plina. De asemenea, nici dulciurile inainte de masa nu trebuie oferite celui mic, deoarece aduc in organism o cantitate mare de glucoza, care scade astfel pofta de mancare.

Ca de fiecare data, tu esti exemplul viu pentru copilul tau. Nu spune de fata cu el ca tii regim si ca elimini un anumit aliment din dieta. Copilul inregistreaza tot si vrea sa te imite, eliminand la randul sau alimente din dieta. Copilul nu trebuie privat de niciun aliment, ci trebuie sa manance cate putin din toate, pentru a fi sanatos.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 4 sfaturi ale specialiştilor pentru îngrijirea tenului femeilor de 30 de ani  Persoana potrivită te va face să te îndrăgostești de tine, în primul rând Atunci când nu mai crezi în nimic, îți rămâne o singură variantă: Să crezi în tine!

Un articol de Simona Prodanoiu


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri