„Copiii au nevoie de modele”, declara Gabriela Szabo, initiatoarea campaniei. „Implicarea campionilor in aceasta campanie este esentiala. Impreuna, incercam sa tragem un semnal de alarma: corpul omenesc este construit pentru miscare.”, a incheiat campioana.

 

In cadrul evenimentelor, copiii vor face încalzirea alaturi de campioni, vor participa la mini-seminarii pe teme de nutritie, hidratare, beneficiile sportului, toate prezentate pe intelesul lor. De asemenea, ei vor participa la jocuri si concursuri sportive, fiind, la final, premiati cu diplome si cadouri.

 

Scolile au fost alese in urma unui concurs de desen cu tema „Sportivul preferat”, prin urmare, anul acesta, Sportur va poposi in Scoala Speciala nr. 1, cat si in scolile nr. 7, nr. 170, nr. 183, nr. 184. Pe baza acestui concurs, a fost realizata si o cercetare, pentru a vedea cine sunt sportivii preferati ai copiilor si sporturile cele mai îndragite. Astfel, clasamentul este condus de Adrian Mutu, Nadia Comaneci si Nicolae Dica. Rezultatele detaliate ale cercetarii le puteti gasi in informarea de presa anexata comunicatului.