Pe 3 iunie a inceput inscrierea la gradinite in Bucuresti! Daca mai vrei sa prinzi un loc pentru micutul tau la o gradinita de stat ar fi bine sa te grabesti deoarece ne confruntam cu o lipsa acuta a locurilor in aceste institutii, iar majoritatea locurilor s-au ocupat aproape in intregime.
Pe 3 iunie a inceput inscrierea la gradinite in Bucuresti! Daca mai vrei sa prinzi un loc pentru micutul tau la o gradinita de stat ar fi bine sa te grabesti deoarece ne confruntam cu o lipsa acuta a locurilor in aceste institutii, iar majoritatea locurilor s-au ocupat aproape in intregime.

Ministerul Invatatmantului a anuntat ca in perioada 3-15 iunie se asteapta la o cerere de aproape 35.000 de inscrieri la gradinitele de stat, in conditiile in care sunt disponibile numai 25.000…tragem concluzia ca aproximativ 10.000 de copii prescolari nu vor avea loc la aceste institutii.

Lipsa acuta a locurilor in gradinitele de stat nu exista numai in Bucuresti, ci si in Cluj- Napoca, Iasi, Constanta sau Ploiesti, dar Ministerul Educatiei promite suplimentarea locurilor existente sau marirea numarului de copii din grupe, in conditiile in care nu ar trebui sa fie mai mult de 20 de micuti intr-o grupa.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Bacalaureat 2023. Perioada de înscriere la examen, prelungită cu cinci zile Nu reușește să-și lege șireturile? Poate fi un semn că ai un copil supradotat, afirmă o specialistă din SUA Cum vor funcționa grupele de acomodare pentru elevii care nu au fost înscriși în școli din România în ultimii doi ani

Inscrierea la o anumita gradinita este mai probabila daca aceasta este aproape de locuinta copilului, daca acesta mai are frati sau surori care frecventeaza aceeasi gradinita, daca locul de munca al unuia dintre parinti este aproape de gradinita sau daca respectivul copil a mers la aceeasi gradinita in anul precedent, caz in care reinscrierea are loc mai devreme.

O alternativa la gradinita de stat ar fi cea particulara. Desi in ultimii ani gradinitele particulare s-au inmultit, atragand prin ofertele lor educationale, tarifele pe care le percep sunt destul de mari, ajungand chiar la 500- 1200 RON lunar. Saptamana trecuta, la Targul de Gradinite Bucuresti, expozantii si-au prezentat cele mai bogate oferte: copiii pot invata limbi straine, dansuri, muzica, pian, arte plastice, matematica, bineinteles taxa perceputa variind de la un program la altul.

MARELE Horoscop al Lunii Mai 2023: previziuni astrale complete pentru fiecare zodie în parte Activități de Paște 2023 în Veranda Mall: vino să vezi ce surprize aduce Iepurașul în acest an! Art Safari Kids se întoarce cu un program nou de artă pe gustul copiilor: ateliere, cursuri intensive și tururi ghidate
In ciuda ofertei bogate si a activitatilor extracurriculare variate, multi dintre parinti sunt sceptici in privinta acestori gradinite particulare, in primul rand din motive financiare (este extrem de costisitor pentru o familie din Romania sa-si permita sa plateasca luna o suma atat de mare, astfel ca majoritatea parintilor prefera sa-si lase copilul la bunici) sau din motive de indoiala in ceea ce priveste seriozitatea.

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri