Feng Shui este o tehnica de amenajare a spatiului in care traim, veche de peste 4000 de ani. Urmand principiile acestei tehnici vom putea crea un mediu armonios pentru locuire, fiind in echilibru cu energia pamantului sau chi.

Aranjati mobilierul in asa fel incat copilul sa fie la o distanta de cel putin 1-2m de aparatele electronice.

Copiii simt nevoia sa fie inconjurati de imagini pe pereti. O fotografie de familie, vizibila din patul copilului, poate fi linistitoare, amintindu-i ca face parte dintr-o familie fericita si ca nu e singur. Pentru cei mici, postere cu pisicute, catei sau personaje din desenele preferate, sunt imagini foarte potrivite.

Pentru studiu, cel mai bine e ca biroul sa fie amplasat in asa fel incat copilul sa stea cu spatele catre perete si cu fata catre camera. De obicei, parintii procedeaza tocmai invers, iar copilul este preocupat de ceea ce sa intampla in spatele lui si nu se mai concentreaza.

In situatia in care aveti o singura camera pentru doi copii, este foarte important ca baiatul sa stea in sectorul de est al camerei, acesta reprezentand dragonul, iar fata in sectorul de vest, care e considerat un spatiu pretios si vesel. Atunci cand baiatul si fata au camere separate, cea din partea de est trebuie sa fie rezervata baiatului si cea de vest, fetei.

Peretii din camera

Peretele din stanga

Cum intram in camera copilului, coltul din stanga este locul cunoasterii. Amplasati aici rafturi pentru carti si un birou. Este indicat sa plasati cristaluri in aceasta zona deoarece ele creeaza energie pozitiva pentru studiu, si ajuta copilul sa gandeasca si sa proceseze informatii. Centrul peretelui din stanga trebuie sa fie rezervat familiei, si este indicat sa atarnati cateva poze de familie. Este un loc ideal pentru pat, sau pentru un fotoliu pentru citit.. Coltul din spate al peretelui din stanga este locul belsugului. Pentru copiii mai mari, cu scopuri legate de cariera, plasati in acest loc imagini relevante.

Peretele central

Locul faimei este centrul peretelui din fata. Plasati aici obiecte care va fac copilul sa se simta mandru, cum ar fi trofee, premii. Coltul din dreapta al peretelui este foarte bun pentru a expune orice obiect pe care copilul l-a construit singur, alaturi de materiale pentru proiecte creative.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri