Capacitatea de a citi este un bun predictor al succesului unui copil la scoala. Din cauza ca la scoala clasele sunt compuse din prea multi elevi, invatatoarea nu are timp sa se ocupe excelent de toti scolarii. Ca si parinte, poti face diferenta, invatandu-l pe cel mic sa citeasca- trebuie doar sa te inarmezi cu multa rabdare si sa dedici 15 minute pe zi pentru citit.

Distrati-va citind, cititi distrandu-va! Este important sa-l atragi pe micut in aceasta activitate, sa fie interesanta si plina de joc pentru ca altfel se va plictisi repede. Faceti jocuri de cuvinte, cititi cartonase , cantecele despre litere si cuvinte, alcatuti poezioare. E mult mai probabil sa retina mai bine daca invata cu placere.

Casete audio, casete video sau programe pe calculator? Problema acestor accesorii pentru invatarea cititului este foarte controversata. Unii spun ca sunt destul de bune, altii spun ca aceste materiale ii distrag pe copii si le ofera prea putina informatie utila, facandu-le ineficiente.

La inceput nu conteaza gramatica! Gramatica este deja un lucru complicat, iar prescolarii si scolarii de clasa I nu ii pot face fata. Ei trebuie lasati sa deprinda bine pronuntia si cititul si apoi corectati in privinta corectitudinii gramaticale, deoarece lucrurile se invata pe rand.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Când vei învăța lecțiile din trecut, vei cunoaște cea mai frumoasă și puternică poveste de iubire 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare! Călătorește cu metroul și colecționează artă de Theodor Aman și Nicolae Grigorescu!

Invata-l si sa scrie! Se spune ca este mult mai usor pentru un copil sa invete sa citeasca daca invata in acelasi timp si sa scrie. Scrierea literelor si ascultarea si pronuntia cuvintelor in acelasi timp vor face munca mult mai usoara.

Un articol de Simona Prodanoiu


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri