Distrati-va citind, cititi distrandu-va! Este important sa-l atragi pe micut in aceasta activitate, sa fie interesanta si plina de joc pentru ca altfel se va plictisi repede. Faceti jocuri de cuvinte, cititi cartonase , cantecele despre litere si cuvinte, alcatuti poezioare. E mult mai probabil sa retina mai bine daca invata cu placere.
Casete audio, casete video sau programe pe calculator? Problema acestor accesorii pentru invatarea cititului este foarte controversata. Unii spun ca sunt destul de bune, altii spun ca aceste materiale ii distrag pe copii si le ofera prea putina informatie utila, facandu-le ineficiente.
La inceput nu conteaza gramatica! Gramatica este deja un lucru complicat, iar prescolarii si scolarii de clasa I nu ii pot face fata. Ei trebuie lasati sa deprinda bine pronuntia si cititul si apoi corectati in privinta corectitudinii gramaticale, deoarece lucrurile se invata pe rand.
Invata-l si sa scrie! Se spune ca este mult mai usor pentru un copil sa invete sa citeasca daca invata in acelasi timp si sa scrie. Scrierea literelor si ascultarea si pronuntia cuvintelor in acelasi timp vor face munca mult mai usoara.
Un articol de Simona Prodanoiu
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă
Între un copil de 14 ani și un bărbat de 40 de ani NU există o relație de iubire. Nu a fost o poveste de dragoste. A fost abuz.