Parintii sunt disperati: copilul lor a fost diagnosticat cu dermatita atopica, asta fiind o chestie care mananca si nu trece; un fel de alergie Informatiile pe care le primesc se pot opri aici; de aici incepe disperarea si cautarea pe net sau la cunostinte
Parintii sunt disperati: copilul lor a fost diagnosticat cu dermatita atopica, asta fiind o “chestie” care mananca si nu trece; un fel de alergie… Informatiile pe care le primesc se pot opri aici; de aici incepe disperarea si cautarea… pe net sau la cunostinte…

Ce este de fapt Dermatita Atopica?

Este o afectiune ce apare la copiii ce au o predispozitie genetica, de a reactiona mai violent decat alti copii , la stimuli din mediu inconjurator (alergeni diversi: alimentari, de contact, medicamente, caldura, frig etc.). De multe ori diagnosticul este exagerat, pentru ca nu toate bolile de piele , insotite de mancarime, ce apar in copilarie sunt obligatoriu apanajul ATOPIEI (cum se numeste aceasta reactivitate). De aceea o vizita la un specialist dermatolog devine obligatorie!

Specialistul care vede copilul stabileste si tratamentul; de asemenea, invata parintele cateva REGULI DE CONDUITA si ii explica CARACTERUL RECIDIVANT AL AFECTIUNII.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. PRwave.ro a aniversat 18 ani pe 18 aprilie

Diagnosticul corect este foarte important! Altfel, tratamentul este inadecvat, iar copilul este privat inutil, de lucruri sau alimente pe care trebuie sa le evite un atopic!

Camera copilului trebuie sa fie aerisita, cu putina mobila, care se poate igieniza periodic; covoarele de lana , mobila veche sau plantele de apartament, lasati-le in sufragerie! Copilul se va simti mai bine, iar musafirii le pot admira in voie. Nu incalziti exagerat camera copilului! Se va incalzi, va transpira, iar bubele il vor manca feroce! Nu prelungiti baile f. mult, nu abuzati de sapun ,si nu uitati de EMOLIENTUL de dupa baie! Fumul de tigara sau animalele de casa pot intretine boala!

La bebelusi, diversificarea se face cu grija , evitandu-se pe cat se poate alimentele ce induc episoade noi de scarpinat! Teoretic, ouale, laptele, alunele, pestele, au fost asociate mai frecvent cu accentuarea episoadelor acute; practic, paleta poate fi mai larga sau mai restransa.

Tratamentul se face in functie de stadiul bolii, de cat de intinse sunt leziunile , daca sunt curate sau infectate. De obicei se utilizeaza produse cortizonice, antihistaminice pentru calmarea mancarimilor, antibiotice, daca leziunile sunt infectate, emoliente.

Exista si o veste buna! La pubertate, multi atopici se vindeca de boala lor!

Autor: Mirela Cherciu

Acest articol este un post preluat de pe blogul Mirelei, "Kerciu`s Weblog". Deoarece multi parinti se confrunta cu problema dermatitei atopice a copiilor, am considerat ca articolul va fi foarte interesant si va veni in ajutorul dumneavoastra!


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri