Alege sa-i administrezi un sirop cu pipeta, mai degraba o pastila, deoarece siropul poate fi directionat in gura astfel incat papilele gustative specializate pe gustul amar localizate in partea posterioara a limbii sa fie ocolite.

 

Discuta cu medicul daca un anumit medicament poate fi amestecat cu un aliment sau un lichid pentru a-i diminua gustul amar- unele medicamente pot sa nu-si mai faca efectul in combinatie cu alte alimente.

 

Intreaba farmacistul daca poti pisa pastila, pentru ca copilul sa o inghita mai usor. Ai grija deoarece unele proprietati ale medicamentelor se pot modifica sau ele pot cauza diferite reactii adverse daca sunt pisate.

 

Niciodata nu-i spune copilului ca pastila e o bomboana. Daca vei face aceasta asociere te poti trezi ca intr-o zi copilul a luat o supradoza de medicamente din dorinta de a manca bomboane. Tine pastilele departe de ochii copilului si acolo unde el nu poate ajunge.


Asociaza insanatosirea cu un eveniment care va avea loc in viitorul apropiat: o excursie, o plimbare la un parc de distractii, ziua de nastere a unui prieten sau chiar a copilului. Spune-i ca trebuie sa isi ia medicamentul pentru a se face bine mai repede, sau altfel nu va mai putea participa la eveniment.

 

 

Daca dupa lungi incercari tot nu reusesti sa-ti convingi copilul sa ia medicamentele, anunta medicul ca tratamentul nu a putut fi facut si gasiti impreuna o solutie. In cazul in care copilul a fost cooperant si a efectuat intocmai tratamentul fara prea multe plansete, atunci merita sa fie laudat si recompensat.

 

Un articol de Simona Prodanoiu