Sub aspectul atitudinii adolescenţilor in ceea ce priveşte intervenţia parinţilor in viaţa lor sexuala, raspunsurile la afirmaţia: Sexualitatea nu-i priveşte pe părinţi, au fost: De acord: 78% dintre băieţi si 67% dintre fete; Impotriva: 19% dintre baieti si 29% dintre fete. (Dragostea şi sexualitatea adolescenţilor - pentru băieţi, 2001)
Cand un adolescent vrea sa zboare cu propriile sale aripi, părinţii nu se pot abţine sa nu se ingrijoreze. Capcanele de care se tem, uneori pe buna dreptate, nu lipsesc deloc: frecventarea unor persoane nepotrivite, alcoolul, tutunul, drogul, sexualitatea, violenta...

Atitudinile părinţilor şi implicaţiile lor in dezvoltarea sex-rolurilor sunt diverse, dar deloc lipsite de importanţa. Potrivit cercetarilor facute (Psihologia vietii de cuplu, p.155, 2002) au fost identificate patru tipuri de atitudini parentale in legatura cu inceperea vieţii sexuale la adolescenţii liceeni, şi anume:
- dezaprobare (79% in cazul fetelor şi 30% in cazul baieţilor);
- aprobare (11% in cazul fetelor şi 39% in cazul baieţilor);
- susţinere (10% in cazul fetelor şi 11% in cazul baieţilor);
- ignorare (0% in cazul fetelor şi 20% in cazul baieţilor).

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Scurt GHID de supraviețuire în vreme de Mercur Retrograd: ce să faci în perioada 21 aprilie-14 mai 2023 MARELE Horoscop al Lunii Mai 2023: previziuni astrale complete pentru fiecare zodie în parte Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!  

Aceste atitudini au rol de bariere psihologice şi sociale pe care familia le interpune intre tentaţia de a-şi incepe viaţa sexuala, in creştere la adolescenţi, şi autoreglarea responsabila, matura a comportamentului sexual al acestora.

Sursa: psiholife.ro


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri