Cum spuneam si in prima parte a acestui articol, cand vine vorba de o masa de legume, totul se poate transforma intr-un calvar. Iata in continuare cateva sfaturi despre cum poti sa-ti convingi copilul pe cale amiabila sa manace legume.
Cum spuneam si in prima parte a acestui articol, cand vine vorba de o masa de legume, totul se poate transforma intr-un calvar. Iata in continuare cateva sfaturi despre cum poti sa-ti convingi copilul pe cale amiabila sa manace legume.

8. Fa loc pentru legume! Cu totii stim ca cei mici prefera pizza, hamburgeri, cartofi prajiti si multe alte manacaruri nesanatoase. Strecoara legumele in aceste mancaruri pe care copilul le agreeaza. Spanac in placinta cu carne, morcovi micuti in hamburger, mazare, porumb, rosii in pizza. Vei vedea ca daca vei taia legumele cat mai mic se vor face nevazute in mancare, iar copilul le va savura fara sa stie.

9. Mesele in familie conteaza! Ora mesei e “sfanta”, ea nu trebuie incalcata si niciun membru al familiei nu trebuie sa lipseasca. E foarte important ca toata lumea sa manance in acelasi timp, aceeasi mancare. Cui nu-i place mancarea ar trebui sa se obisnuiasca, pentru nu mai primeste altceva. Specialistii au aratat ca micutii obisnuiti sa ia masa in familie accepta mai usor zarzavaturile si fructele in meniul zilnic.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Hai să-i scoatem pe copii dintre pereții ăia! Ascultă Radio ZU și mergi la cele mai mari festivaluri din vara lui 2023 Alimentația copiilor, ca un parc de distracții – sfaturile prof. univ. Răzvan Cherecheș

10. Fii creativa! Decoreaza mancarea astfel incat sa fie pe placul copilului, propune jocuri, amesteca legumele si gateste-le in feluri diferite pentru a nu le prezenta in acelasi mod de fiecare data, adauga branza rasa sau cascaval peste ele; poti adauga chiar si putin unt, nu va strica. Suna prostesc, dar pentru copii lucurile acestea chiar conteaza.


11. Alternative la legumele gatite: legumele congelate! Copiii prefera sa rontaie legumele, ca pe chipsuri. Daca le fierbi, ele se vor inmuia si copilul le va respinge. Legumele congelate sau proaspete, crude, servite singure, cu iaurt sau cu diferite sosuri sunt mult mai agreate de cei mici.


12. Ai grija la rasplata! Lauda copilul atunci cand incearca o noua leguma, dar niciodata nu-i promite bani, jucarii sau alte bunuri materiale… nici macar un desert copios, deoarece vei determina stabilirea unei relatii nepotrivite intre copil si mancare. Puteti face impreuna o plansa pe care sa o atarnati in bucatarie. Faceti un tabel cu legumele incercate pana acum si adaugati-le impreuna pe parcurs pe cele noi, in dreptul fiecareia lipind stelute decupate si colorate chiar de cel mic care sa reflecte cat de mult ii place lui leguma respectiva.

Celebreaza Ziua Pamantului 2023 cu legendarul scrub de corp SABON

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri