Atunci cand vine vorba de amenajarea camerei copilului metodele sunt total diferite fata de cele specifice amenajarii dormitorului pentru adulti.

Alege pentru camera copilului tau iluminarea potrivita. O astfel de incapere ar trebui sa fie prevazuta atat cu surse de lumina puternica pentru teme si citit, cat si cu corpuri ce sa asigure o iluminare linistitoare pentru momentele de relaxare.

Tapet sau vopsea

Foloseste tapetul sau vopseaua pentru a adauga culoare si textura in camera celui mic. Poti sa aplici frize excentrice pe marginile superioare ale peretilor sau nori si stele pe tavan. Asigura-te ca peretii vor fi lavabili pentru a-i putea curata usor. Copiii adora culorile vii, insa e indicat sa te limitezi la zugravirea unui singur perete intr-o culoare puternica, cu scopul de a evita o incapere coplesitoare.

Camera pe masura copilului

Zugraveste tavanul intr-o nuanta mai inchisa sau intensa. Unul dintre motivele pentru care zugravim tavanul in alb este pentru ca albul asigura iluzia unui spatiu mai mare, astfel tavanul pare mai inalt. O nuanta mai inchisa va face tavanul sa para mai jos, iar camera va fi una mai primitoare pentru cei mici. Fiind vorba de camera copilului aceasta trebuie amenajata pe masura lui. De exemplu, ai putea sa zugravesti tavanul intr-un albastru marin sau poti avea in vedere un tavan ce imita bolta cereasca cu o multitudine de stele stralucitoare.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 2 aspecte de care să ții cont pentru amenajarea unui colț cu piscină în curte Locuri superbe de vizitat cu cei mici în Dublin, Irlanda, cunoscută ca Insula de Smarald Activități de Paște 2023 în Veranda Mall: vino să vezi ce surprize aduce Iepurașul în acest an!

Tema aleasa de copil

Permite-i copilului tau sa aleaga singur tema de decoratie. Iata cateva exemple: ingerasi, curcubeu, inorogi, masini de curse, avioane, trenuri, motive din jungla, vrajitori si dragoni, dinozauri, sportul preferat, dormitor de printesa, scena subacvatica, bolta instelata, imagini din natura si lista poate continua la nesfarsit.

Amenajarea camerei copilului iti ofera posibilitatea de a-ti scoate la iveala latura jucausa, in timp ce vei avea parte de un moment memorabil petrecut alaturi de familie.

Asadar, distractie placuta!

Sursa: Condo.ro

Citeste si alte articole interesante de pe Condo.ro:

Combinatii de alb si negru in amenajarile interioare

Idei pentru un birou modern

Stilul chinezesc vs. stilul japonez


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri