IN ACEST ARTICOL:
Copilaria a treia sau varsta scoalara mica incepe de la 6-7 ani si se termina la 10-12 ani. Aceasta este o perioada grea atat pentru copil cat si pentru parinte, deoarece parintele trebuie sa-si indemne copilul sa foloseasca experienta acumulata prin intermediul jocului in primii ani de viata si sa-i insufle bucuria de a invata si de a cunoaste lucruri noi.

In acest interval apare memoria voluntara, legata de lucrurile concrete, astfel ca micul scolar tinde sa retina amanuntele, si nu lucrurile esentiale.

Din punct de vedere socio-emotional, copilul dezvolta socializarea, incepe sa prefere grupurile, mai ales pe cele frecventate de copii de acelasi sex. Ii plac jocurile active (leapsa, v-ati ascunselea), sporturile, incepe sa mearga pe bicicleta.

Parintii pot acorda incredere scolarului, incredintandu-i mici treburi gospodaresti (poate sa-si faca singur patul, sa ajute la pregatirea mesei), dar scolarul mic este mai neindemanatic si rastoarna usor obiectele din jur, asa ca el nu trebuie criticat, ci laudat pentru asumarea responsabilitatilor in gospodarie.

Scoala deschide noi orizonturi, creeaza capacitati si strategii de invatare valabile pentru intreaga viata, dezvolta capacitatile fizice si psihice si realizeaza adaptarea la viata sociala.

Un articol de Simona Prodanoiu


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri