Unii copii au mai multa inclinatie spre creativitate decat altii. Deseori parintii care au doi sau mai multi copii observa ca acestia sunt diferiti, unii avand un spirit creativ mai dezvoltat decat altii. Dar faptul ca micutii nu au o latura creativa foarte dezvoltata, necesara pentru a face cariera in domeniu, nu inseamna ca la ei nu ar trebui dezvoltata aceasta latura.

Incurajeaza activitatile ce necesita implicare din partea copilului, si nu pasivitate. Gandirea si latura creativa sunt si ele oarecum niste procese invatate, asa ca, nefolosite, ele vor fi curand uitate de cate micut. Incurajeaza-l sa citeasca mai degraba decat sa se uite la televizor, faceti impreuna o plimbare in parc si admirati natura, citeste-i povesti, discuta cu el si roaga-l sa iti spuna tie o poveste imaginata de el. Astfel il vei determina sa isi puna mintea la contributie si sa isi dezvolte latura creativa.

Lasa-ti copilul sa ia singur decizii atunci cand tu consideri ca aceste decizii sunt inofensive. Lasa-l sa-si aleaga singur hainele cu care sa se imbrace, incaltamintea, roaga-l sa decida intre un fel de mancare sau altul (atat timp cat tu consideri ca felurile de mancare alese de copil sunt sanatoase). Astfel ii vei solicita creativitatea si i se va parea ca toata lumea este a lui.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 Tratamente naturiste pentru problemele urinare

Cumpara-i plastilina, acuarele, creioane colorate si carioci, carti de colorat si planse pentru desen; incurajeaza-l sa-si foloseasca imaginatia utilizand aceste rechizite. Ai grija totusi si nu-l scapa din ochi deoarece unele materiale pot fi toxice pentru copil.

Daca vei fi intelegatoare si ii vei asigura un mediu propice, vei vedea ca micutul tau isi va dezvolta creativitatea asa cum ar trebui sa o faca orice copil.

Un articol de Simona Prodanoiu


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri