Conform New York Times, cei mai de seama pediatri din America recomanda ca micutii sa primeasca o doza dubla de vitamina D, deoarece ei sustin ca ar ajuta la prevenirea unor boli destul de grave.

Conform New York Times, cei mai de seama pediatri din America recomanda ca micutii sa primeasca o doza dubla de vitamina D, deoarece ei sustin ca ar ajuta la prevenirea unor boli destul de grave.

Pentru a primi doza recomandata de 400 de unitati de vitamina D, copiii, indifferent daca sunt alaptati, primesc formula din lapte, vor trebui sa primeasca suplimente de vitamina D. Acest lucru este valabil si pentru copiii mai mari sau adolescentii care consuma prea putin sau deloc lapte.

Unele formule din lapte sunt special create pentru a indeplini toate necesitatile nutritive ale bebelusului, ele continand o cantitate suficienta de vitamina D, astfel ca, micutii hraniti exclusive cu formula din lapte nu necesita suplimente de vitamina D.

Ultimele studii arata ca vitamina D nu numai ca ajuta la fixarea calciului in oase, fortifiind astfel sistemul osos, dar ea protejeaza organismul impotriva afectiunilor cardio-vasculare, reduce riscul dezvoltarii diabetului si cancerului. Cu toate acestea, dovezile in legatura cu beneficiile vitaminei D nu sunt clare si nici dozele necesare pentru prevenirea acestor afectiuni.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 8 ore de somn fără telefoane: Sfaturi practice pentru părinți și copii LIL UZI VERT, RAPPER-UL AMERICAN CARE A PRIMIT DISCUL DE DIAMANT, VINE ÎN PREMIERĂ ÎN ROMÂNIA, LA FESTIVALUL NEVERSEA MAGAZINELE TOMMY JEANS DIN BUCUREȘTI S-AU TRANSFORMAT ÎN HUB-URI CREATIVE PRIN TOMMY JEANS POP-UP EXPERIENCE

Incepand din 2003, dozele recomandate de vitamina D sunt considerate: adultii de pana la 50 de ani- 200 unitati/ zi; intre 50-70 de ani- 400 unitati/ zi; peste varsta de 70 de ani- 600 unitati/ zi. Specialistii inca mai discuta daca dozele actuale recomandate de vitamina D ar trebui modificate datorita noilor descoperiri.

Un articol de Simona Prodanoiu


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri