Conform New York Times, cei mai de seama pediatri din America recomanda ca micutii sa primeasca o doza dubla de vitamina D, deoarece ei sustin ca ar ajuta la prevenirea unor boli destul de grave.



Unele formule din lapte sunt special create pentru a indeplini toate necesitatile nutritive ale bebelusului, ele continand o cantitate suficienta de vitamina D, astfel ca, micutii hraniti exclusive cu formula din lapte nu necesita suplimente de vitamina D.


Ultimele studii arata ca vitamina D nu numai ca ajuta la fixarea calciului in oase, fortifiind astfel sistemul osos, dar ea protejeaza organismul impotriva afectiunilor cardio-vasculare, reduce riscul dezvoltarii diabetului si cancerului. Cu toate acestea, dovezile in legatura cu beneficiile vitaminei D nu sunt clare si nici dozele necesare pentru prevenirea acestor afectiuni.


Incepand din 2003, dozele recomandate de vitamina D sunt considerate: adultii de pana la 50 de ani- 200 unitati/ zi; intre 50-70 de ani- 400 unitati/ zi; peste varsta de 70 de ani- 600 unitati/ zi. Specialistii inca mai discuta daca dozele actuale recomandate de vitamina D ar trebui modificate datorita noilor descoperiri.

 

Un articol de Simona Prodanoiu