Sarbatorile de Craciun sunt pline de magie, au un aer aparte al bucuriei si al nerabdarii cu privire la cadouri, reprezinta o perioada in care familia se reuneste si totodata copilul isi revizuieste comportamentul pentru a nu-l ocoli Mos Craciun. 

 

 

Copilul mic, in preajma sarbatorilor de iarna, crede in legenda lui Mos Craciun, el devine mai cuminte, mai atent, mai silitor, mai grijuliu cu jucariile caci a auzit de la parinti ca Mosul vine doar la copiii cuminti.

 

De asemenea bucuria asteptarii mosului este de neegalat, avand un aer misterios si magic pe care cu totii ni-l putem aminti din vremuril copilariei. Cel mic nu ar trebui privat de aceasta nerabdare si trebuie implicat in toate activitatile de pregatire pentru Craciun. Impodobirea bradului de Craciun va fi facuta in special de catre cei mici, eventual sub indrumarea parintilor.

 

Cand trebuie sa afle adevarul?

 

Momentul adevarului este indicat de momentul in care copilul incepe sa isi puna intrebari. Fie are un frate mai mare care ii spune ca Mosul nu exista, ca sunt parintii, fie se gandeste ca Mosul nu incape pe hornul casei sau ca stati la bloc si nu aveti horn sau soba, fie se intreaba de ce nu l-a vazut niciodata pe mosul sau sania sa cu reni pe cer ori ca toti mosii pe care i-a vazut la serbari ori in alta parte erau deghizati si lista poate continua.