13 Martie 2009 publicat în Copil 3 share-uri

Frumusetea parului este extrem de importanta pentru femei, indiferent de varsta. Ai observat cum ii stralucesc ochii fetitei tale atunci cand ii aranjezi parul intr-un anumit fel sau ii aplici in par o clama sau o panglicuta colorata? Intuieste ca este mai frumoasa decat de obicei. Si fetitele, ca si mamicile lor, simt nevoia de a fi cochete si constientizeaza atunci cand sunt. Greselile pe care le savarsim in ingrijirea parului copiilor pot avea mai tarziu repercusiuni asupra frumusetii si sanatatii podoabei capilare. Este bine de aceea sa tinem cont de cateva reguli atunci cand optam pentru o anumita tunsoare sau coafura pentru puiutul nostru. Daca doresti ca fetita ta sa se simta cea mai frumoasa fetita din lume, iata cateva sfaturi care iti pot fi de ajutor:

-Parul impletit se numara printre coafurile preferate ale multor mamici. Daca obisnuiesti sa impletesti parul fetitei tale, impleteste-l cat mai de sus. Astfel, vei stimula miscarea ascendenta a muschilor pilosi. Evita insa sa-i impletesti parul in mod frecvent. La aceasta varsta frageda, specialistii recomanda ca parul sa fie lasat liber.

Un pieptanat corect

La varsta de cinci ani, o fetita trebuie sa fie in stare sa se pieptene singura, iar la 9-10 ani ar trebuie sa stie sa-si perie parul si sa se spele singura pe cap cu sampon. Invat-o ca periatul parului dimineata si seara reprezinta un procedeu obligatoriu, peste care nu trebuie sa sara niciodata. Executarea corecta a acestuia stimuleaza procesul de crestere a firului de par si prezinta si o influenta asupra directiilor gresite in care poate creste un par rebel, care se modeleaza greu. Parul trebuie pieptanat de la radacina catre extremitatea firelor de par si de la frunte inspre crestet.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Testul celor 3 Sfinți: Ce mesaj sacru îți poate schimba viața? Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!   Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!  

Produse speciale pentru ingrijirea si fortifierea parului

Daca obisnuiesti sa-i speli tu parul fetitei, fa-o aplicand pe toata suprafata parului un sampon de calitate, special destinat ingrijirii parului copiilor, si masandu-i pielea capului prin miscari circulare usoare. Presiunea exercitata asupra pielii capului nu trebuie sa fie prea mare, caci oasele capului sunt inca fragile. Este recomandat ca samponul si balsamul pentru care optezi sa nu contina ingrediente agresive care pot afecta sanatatea pielii sensibile si delicate a capului. Alege asadar produsele de par "light", blande, care nu au printre ingrediente parfumuri sintetice sau alcool. Cele care contin beta-caroten natural, extract de musetel, aloe vera si vitamina E contribuie la vitaminizarea si fortifierea firului de par.

Sursa: Garbo.ro

Ți-a rămas cozonac după sărbători? Nu îl arunca! Uite în ce desert delicios îl poți transforma 6 proiecte pentru elevi încep în luna mai în București. Cursuri gratuite de înot și un târg educațional, printre acestea VREAU SĂ CRESC SĂNĂTOS!

Citeste si alte articole pe Grabo. Noi iti recomandam:

5 lucruri de care femeile se tem cel mai mult in viata

Trucuri vestimentare pentru mascarea defectelor

Top 10: Frumusete la 40 de ani


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri