Daca simptomatologia nu se amelioreaza in trei zile de la tratament, daca face febra copilul sau daca zonele afectate devin rosii si sensibile ori suprainfectate si purulente trebuie sa va prezentati din nou la medicul pediatru. Acesta poate preleva din nou o mostra de pe pielea afectata a copilului pe care o va reanaliza si va recomanda probabil alta medicatie sau un tratament asociat.
Preventia si normele de igiena in impetigo
Preventia si normele de igiena sunt importante in impetigo si constau in:
- Izolarea copilului afectat si ingrijirea atenta de catre parinti a ranilor. Zonele afetate de impetigo se spala de mai multe ori pe zi cu apa calduta si sapun si se tamponeaza cu un prosop curat sau o batista (servetel) care nu vor fi folosite a doua oara decat dupa spalare. Pentru a evita ca micutul sa se scarpine si sa-si produca leziuni de grataj si autoinfectare in alte zone ale pielii i se vor taia unghiile si se vor acoperi zonele afectate de impetigo cu pansamente. Igiena riguroasa a celorlalti membrii ai familiei si spalarea cat mai frecventa pe maini cu apa si sapun, precum si taierea unghiilor membrilor familiei, mai ales copiilor din familie.
- Pastrara unui tegument curat si integru este cea mai buna cale de a preveni infectiile, inclusiv impetigo. Tratara corecta a taieturilor, ranilor sau intapaturilor de insecte cu toaleta plagii si aplicarea unui antiseptic local scade considerabil riscul unei infectii cutanate.
- Trebuie sa se evite contactul cu persoanele infectate, contactul cu obiectele persoanale, de joaca sau cu obiecte de vestimentatie ale celui afectat.
Un articol de Iulia Dibu
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară