Copiii nu pot tine cont in mod riguros de legile igienei, nu pot fi suficient de atenti incat sa nu-si produca nici macar o mica zgarietura care sa le creasca gradul de infectivitate cutanata si nu isi pot controla atingerile, atat fata de obiecte cat si fata de ceilalti copii cu care se joaca sau chiar fata de animale. Astfel ca apararea copilului in fata infectiilor contagioase este deosebit de dificila.

Daca simptomatologia nu se amelioreaza in trei zile de la tratament, daca face febra copilul sau daca zonele afectate devin rosii si sensibile ori suprainfectate si purulente trebuie sa va prezentati din nou la medicul pediatru. Acesta poate preleva din nou o mostra de pe pielea afectata a copilului pe care o va reanaliza si va recomanda probabil alta medicatie sau un tratament asociat.

Preventia si normele de igiena in impetigo

Preventia si normele de igiena sunt importante in impetigo si constau in:
- Izolarea copilului afectat si ingrijirea atenta de catre parinti a ranilor. Zonele afetate de impetigo se spala de mai multe ori pe zi cu apa calduta si sapun si se tamponeaza cu un prosop curat sau o batista (servetel) care nu vor fi folosite a doua oara decat dupa spalare. Pentru a evita ca micutul sa se scarpine si sa-si produca leziuni de grataj si autoinfectare in alte zone ale pielii i se vor taia unghiile si se vor acoperi zonele afectate de impetigo cu pansamente. Igiena riguroasa a celorlalti membrii ai familiei si spalarea cat mai frecventa pe maini cu apa si sapun, precum si taierea unghiilor membrilor familiei, mai ales copiilor din familie.
- Pastrara unui tegument curat si integru este cea mai buna cale de a preveni infectiile, inclusiv impetigo. Tratara corecta a taieturilor, ranilor sau intapaturilor de insecte cu toaleta plagii si aplicarea unui antiseptic local scade considerabil riscul unei infectii cutanate.
- Trebuie sa se evite contactul cu persoanele infectate, contactul cu obiectele persoanale, de joaca sau cu obiecte de vestimentatie ale celui afectat.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!   Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate Sute de români au cumpărat vechime la pensie în rate. Cât este valoarea pe o lună și cine poate achita retroactiv

Un articol de Iulia Dibu


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri