Inspirata dintr-o balada straveche, datand din timpuri inca nedeslusite, cea de-a 36-a animatie de lung-metraj Disney daruieste contemporaneitatii povestea tinerei cu nume de magnolie, Mulan. O lectie memorabila de onoare si curaj, impletita cu umor si suspans – disponibila acum, in premiera, pe DVD.

 

 

Ca s-o apere, spiritele stramosilor ei i-l trimit in ajutor pe Mushu (voce Eddie Murphy), un dragon mic si caraghios, ca s-o convinga sa renunte la acest plan inconstient. Insa hotararea fetei e de neclintit, iar lui Mushu nu-i ramane decat s-o ajute in misiunea primejdioasa pe care tanara si-a asumat-o. Pericolele n-o ocolesc pe Mulan, dar, cu Mushu si greierasul norocos Cri-Kee ca “subalterni”, castiga respectul camarazilor sai de arme si admiratia chipesului capitan Shang. Nu-i cunoaste nimeni taina… Pana cand, intr-o infruntare directa cu hunii, e ranita si adevarata-i identitate e data in vileag. Desi travestiul o poate costa viata si luptatorii barbati n-o iau in seama, fata staruieste sa-si duca misiunea la capat. Daca va reusi sau nu vedem in “Mulan”, o escapada captivanta intr-una din cele mai frumoase legende a folclorului chinezesc.

 

Nominalizata la Oscar, la Globul de Aur si la Premiile Grammy pentru coloana sonora, “Mulan” este acum disponibila pe DVD intr-o editie speciala in premiera, cu scene taiate, secvente amuzante, melodii (“Honor To Us All”, “I’ll Make A Man Out Of You”), videoclipuri (“Reflection” - Christina Aguilera, “True To Your Heart” - Stevie Wonder & ’98 si “I’ll Make A Man Out Of You” - Jackie Chan), imagini din culisele Disney, comentariile audio ale producatorului si regizorilor si alte bonusuri-surpriza. O productie Disney distribuita de Prooptiki Romania.