Copiii sunt mai predispusi bolilor infectioase pentru ca ei nu prezinta un sistem imunitar maturat inca, fiind vulnerabili in fata atacurilor agentilor patogeni. Fiind copii, sunt pofticiosi, organismul lor se afla in crestere, astfel ca mananca mult, fiind atrasi in special de mancarurile bine condimentate, cum sunt cele de la fast-food-uri sau cele ambalate, ca chips-uri, pop-corn, conserve etc. Din pacate insa aceste alimente nu sunt foarte bune pentru sanatatea lor, fiind bogate in grasimi si toxine care le influenteaza negativ metabolismul si corpul lor aflat in formare.

Copiii sunt mai predispusi bolilor infectioase pentru ca ei nu prezinta un sistem imunitar maturat inca, fiind vulnerabili in fata atacurilor agentilor patogeni. Fiind copii, sunt pofticiosi, organismul lor se afla in crestere, astfel ca mananca mult, fiind atrasi in special de mancarurile bine condimentate, cum sunt cele de la fast-food-uri sau cele ambalate, ca chips-uri, pop-corn, conserve etc. Din pacate insa aceste alimente nu sunt foarte bune pentru sanatatea lor, fiind bogate in grasimi si toxine care le influenteaza negativ metabolismul si corpul lor aflat in formare.

In privinta alimentatiei, copiii sunt expusi infectiilor digestive si toxiinfectiilor alimentare. Imunitatea lor este mai slaba, deasemenea si capacitatea de a se stapani in fata alimentelor care par stricate. Mai ales in perioada sarbatorilor, cand excesele alimentare sunt la tot pasul, incidenta spitalizarii copiiilor cu intoxicatii alimentare este mult mai mare.

Ce este o toxiinfectie alimentara?

Toxiinfectiile alimentare reprezinta o gama de infectii ale tractului digestiv determinate de existenta microbilor in alimente care prin ingestie ajung sa afecteze tractul digestiv. Microbii pot afecta tractul digestiv fie prin propria lor prezenta, fie doar prin ingerarea toxinelor pe care acestia le-au lasat in alimentele alterate.

Care sunt simptomele toxiinfectiilor alimentare?

Txiinfectiile alimentare se manifesta in general prin prezenta urmatoarelor simptome:
- Stari de greata
- Varsaturi
- Ameteli
- Astenie
- Diaree
- Febra
- Colici intestinale (dureri de burtica)
- Dureri de cap.

Nu trebuie sa neglijati aceste simptome la copii (si nici in cazul adultilor daca apar) pentru ca o toxiinfectie alimentara poate evolua rapid spre moarte.

Cauzele si preventia toxiinfectiilor alimentare

Toxiinfectiile alimentare se produc din cauza consumului alimentelor contaminate. Acestea pot fi contaminate fie in timpul productiei, prin manevrarea unor utilaje sau alimente infectate, fie prin inocularea infectiei de catre producator, spre exemplu o persoana cu panaritiu (infectie la unghie) care manipuleaza produsele de carne, ca mezelurile spre exemplu, coca de paine sau prajituri, pateurile etc.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri