Cu ocazia Zilei Europene a Sigurantei pe Internet (09 februarie), Salvati Copiii, in calitate de coordonator national al programului Sigur.info Internet mai sigur pentru copii, reatrage atentia opiniei publice, autoritatilor, parintilor si copiilor asupra riscurilor asociate utilizarii Internetului.

Majoritatea adolescentilor utilizeaza Internetul in scopul socializarii (91%) si descarcarii de muzica si alte materiale (82%). In acelasi timp, 18% dintre adolescenti afirma ca transmit informatii personale pe internet catre alte persoane, iar 14% poarta discutii cu persoane necunoscute. In privinta riscurilor folosirii internetului adolescentii identifica, la nivelul primei optiuni, materialele pornografice (aproximativ 93%).

Cu aceeasi ocazie, au fost premiati castigatorii concursului national „Cum te vad ceilalti pe Internet? Gandeste inainte sa postezi”, adresat copiilor si tinerilor intre 6 si 19 ani. Structurat pe trei categorii de varsta (6-9 ani, 10-14 ani si, respectiv, 15-19 ani), concursul s-a bucurat de participarea a peste 700 de copii si tineri din toata tara, cu 360 de proiecte multimedia care au ilustrat atat necesitatea protectiei identitatii pe Internet, cat si consecintele nerespectarii regulilor de protejare a informatiilor personale asupra relatiilor sociale. In cadrul fiecarei categorii au fost desemnate trei proiecte castigatoare.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Vrei să lucrezi într-un spaţiu de coworking? Iată ce trebuie să ştii  Top 4 probleme de organizare în bucătărie și cum să le rezolvi rapid Celebrul tenorul italian, Alessandro Safina revine pe scena Salii Palatului din Bucuresti cu un concert memorabil!

La nivel european, cu ocazia Zilei Protectiei Datelor (28 ianuarie 2010), a fost organizat concursul „Think Privacy”, la care au participat 53 de proiecte ale copiilor din tarile membre UE. Locurile I si II au fost castigate de doua echipe din Romania (Iasi si Botosani) care au participat, de asemenea, la Gala de Premiere nationala.

Pe langa un nou spot TV care promoveaza siguranta on-line, consortiul Sigur.Info lanseaza si enciclopedia on-line Saferpedia.eu. Creata de Positive Media pentru a fi un instrument util copiilor, tinerilor, parintilor si cadrelor didactice, enciclopedia cuprinde, la momentul actual, aproximativ 400 de termeni cu definitii si resurse din domeniul sigurantei pe Internet, utilizarii calculatorului, Internet-ului si noilor tehnologii mobile. Enciclopedia este accesibila momentan in limba romana, urmand a fi dezvoltata sub domeniul Saferpedia.eu in mai multe versiuni lingvistice (engleza, franceza si germana).

Descoperiți legătura dintre filozofia Zen și dezvoltarea mentalității!  Fiți creativi: Modalități ingenioase de a vopsi ouăle de Paște Bullying in randul copiilor – preventie si sfaturi

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri