2 Aprilie 2010 publicat în Copil 10 share-uri

De ce unul din sombolurile Pastelui este dragalasul Iepuras? Probabil ca ati auzit deja aceasta intrebare de la copii.

De ce unul din simbolurile Pastelui este dragalasul Iepuras? Probabil ca ati auzit deja aceasta intrebare de la copii.

De fapt, iepurasul chiar este un animal misterios, considerat inca din vremurile cand oamenii traiau in triburi ca fiind o fiinta selenara, misterioasa, greu de prins, greu de sesizat, cu miscari rapide, care sta mereu cu ochii deschisi chiar si cand doarme, si totusi atat de dragalas. Ba chiar credeau ca anumite forme de pe Luna seamana cu un iepuras. Ati privit vreodata un timp mai lung Luna? Cu siguranta si copiii vostri vor putea sesiza iepurasul din Luna.

Stiati ca iepurasul doarme cu ochisorii deschisi fiindca pleoapele sale nu sunt suficient de lungi pentru a se uni? Sau ca iepurasului ii cresc in continuu incisivii, de aceea are nevoie sa roada, pentru a si-i toci? Si totusi, sa aflam legenda Iepurasului de Paste.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. „Georgian Legend” revine pe 21 aprilie la Sala Palatului cu un spectacol uluitor de muzică și coregrafie „Georgian Legend” – un spectacol uluitor de dans, muzică și coregrafie pe 21 aprilie la Sala Palatului OFICIAL Calendarul pentru simularea bacalaureatului și a evaluării naționale a fost publicat

Legenda Iepurasului de Paste

Iepurasul vine atunci cand are loc echinoctiul de primavara, insa venirea lui nu are o legatura directa cu sarbatorile pascale. El anunta venirea vremurilor frumoase, calde, reinvierea naturii, aduce norocul, bucuria, bogatia si totodata fertilitatea, simbolul cel mai vechi al Iepurasului.

Dar sa aflam ce mistere ascunde dragalasul iepuras. Demult, tare demult, intr-o poienita ca oricare alta, din mijlocul unei paduri plina cu tot felul de animalute, a venit o pasare cum nu se mai vazuse. Nimeni nu stie de unde a venit acea pasara sau cand avea sa plece, insa un lucru este cert: toate animalutele padurii au indragit-o de prima data cum au vazut-o, fiind deosebit de frumoasa. Penele sale armoniza culori surprinzatoare ale curcubeului pe care soarele Primaverii le lumina, dandu-le straluciri de basm.

Alexandrion Group a premiat tineri sportivi cu performanţe remarcabile la 9 discipline, în cadrul Galei Trofeelor Alexandrion 2023 Un nou spectacol legendar marca Lord of the Dance la Sala Palatului din București Uitați-vă bine la el! El este venerabilul Jindai Sakura, cel mai bătrân copac sakura din Japonia și din lume. Îi ghiciți vârsta?

Pasarea maiastra isi facuse cuibul in cel mai batran copac din mijlocul poienii, intr-o scorbura unde iesea seara si dimineata sa cante vremurile frumoase care tocmai veneau dupa o iarna grea.

De cum a cantat prima data toate animalele padurii s-au strans in jurul batranului copac sa o asculte, avand cele mai frumoase triluri, cum nu s-au mai auzit vreodata. Pana si vantul se oprea din adierile sale atunci cand maiastra pasare canta pentru a-i aduna trilurile si a le duce apoi mai departe prin locurile unde avea sa adie in orele urmatoare.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri