Atunci cand autoritatea parintelui isi face simtita necesitatea exista tendinta fie de prea putin ceea ce duce la alintare fie de prea mult ceea ce duce la perturbarea comportamenului copilului. Cum putem alege calea de mijloc?

Practic, parintii trebuie sa isi exprime autoritatea in fata copiilor care inca nu s-au confruntat cu diverse situatii si care sunt inca naivi in fata vietii. Manifestarea autoritatii in fata copilului ar trebui sa aiba la baza cateva caracteristici:
- Motivarea rationala a cauzelor pentru care parintele a ales o anumita decizie;
- Cedarea responsabilitatilor copilului pentru faptele pe care micutul le-a comis. De exemplu daca strica un lucru va fi privat de o jucarie fiindca banii cu care s-ar fi cumparat jucaria trebuie acum investiti in reparatia lucrurui stricat. Copilul trebuie invatat sa isi faca singur curatenie in camera si incurajat in acest sens. El trebuie sa isi ajute parintii acolo unde poate, respectandu-le astfel activitatile. Trebuie invatat sa asculte si lista poate continua.
- Laudarea copilului atunci cand merita. Copilul trebuie sa invete cand a facut o fapta buna si sa vada ca aceasta ii aduce bucurii, comparativ cu faptele rele.
- Pastrarea si incurajarea unei prietenii puternice intre parinte si copil.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri