Practic, parintii trebuie sa isi exprime autoritatea in fata copiilor care inca nu s-au confruntat cu diverse situatii si care sunt inca naivi in fata vietii. Manifestarea autoritatii in fata copilului ar trebui sa aiba la baza cateva caracteristici:
- Motivarea rationala a cauzelor pentru care parintele a ales o anumita decizie;
- Cedarea responsabilitatilor copilului pentru faptele pe care micutul le-a comis. De exemplu daca strica un lucru va fi privat de o jucarie fiindca banii cu care s-ar fi cumparat jucaria trebuie acum investiti in reparatia lucrurui stricat. Copilul trebuie invatat sa isi faca singur curatenie in camera si incurajat in acest sens. El trebuie sa isi ajute parintii acolo unde poate, respectandu-le astfel activitatile. Trebuie invatat sa asculte si lista poate continua.
- Laudarea copilului atunci cand merita. Copilul trebuie sa invete cand a facut o fapta buna si sa vada ca aceasta ii aduce bucurii, comparativ cu faptele rele.
- Pastrarea si incurajarea unei prietenii puternice intre parinte si copil.
Dilema parintilor � cat de autoritari sa fiti cu cel mic?

- ALTE ARTICOLE DESPRE:
- autoritate
- copil
- educatie
- parinte
- relatie parinte-copil
Vizionare placuta
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă
Între un copil de 14 ani și un bărbat de 40 de ani NU există o relație de iubire. Nu a fost o poveste de dragoste. A fost abuz.