Unul dintre cele mai folosite medicamente de catre adulti este reprezentat de aspirina, o pilula pe care o luam la primul simptom de raceala sau la cea mai mica durere de cap. Insa pentru copii aspirina poate fi un pericol vital.

Diagnosticul sindromului Reye

Diagnosticul este dificil de pus, avand numeroase simptome care pot duce in eraore medicul. De aceea se pot cere multe investigatii, analize de sange si investigatii imagistice, se face o anamneza completa in care se discuta cu parintii despre activitatile din ultimul timp ale copilului, boli recente sau vechi, medicamente administrate etc. Prin excluderea altor diagnostice se poate considera ca este sindromul Reye.

Tratamentul se face strict in spital in functie de evolutia si complicatiile pe care copilul le are, tratandu-se atent fiecare simptom.

Exista si alte medicamente care pot contine aspirina si se comercializeaza sub o alta denumire a producatorilor, de aceea se recomanda parintilor sa citeasca de fiecare data prospectul medicamentelor pe care le administreaza copiilor pentru a nu contine aspirina. Aspirina apare sub urmatoarele denumiri: acid acetilsalicilic, acetilsalicilat, acid salicilic, salicilat.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. De ce jantele sunt la fel de importante ca și anvelopele: 3 motive 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică? Termoenergetica oprește furnizarea căldurii în București, în următoarele zile. Ce instituții fac excepție

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri