Vacanta Mare este una din marile bucurii pentru copilul tau, caci in sfarsit nu mai trebuie sa mearga zilnic la scoala, sa se trezeasca de dimineata si sa renunte la joaca pentru a scrie temele si a invata.

Vacanta Mare este una din marile bucurii pentru copilul tau, caci in sfarsit nu mai trebuie sa mearga zilnic la scoala, sa se trezeasca de dimineata si sa renunte la joaca pentru a scrie temele si a invata.

copilChiar daca are si teme de facut, este indicat ca acestea sa le faca fie la inceputul vacantei cand informatia este inca “proaspata” in mintea lui, fie la finalul vacantei ca o reinprospatare a informatiilor. Specialistii indica faptul ca temele de vacanta rezolvate inainte de a reincepe scoala au efecte pozitive asupra dezvoltarii intelectuale a copiilor si ii ajuta pe acestia sa repete materia din urma, revenind cu forte noi si pregatiti pe bancile scolii.

Vacanta de vara poate fi irosita de micut jucandu-se in jurul blocului, sau poate fi trimis la bunici. Desigur, in dezvoltarea lui este nevoie si de aceste activitati, mai ales de o copilarie la tara la bunici, dar totodata ii va fi util si o activitatte mai constructiva.

Una dintre cele mai bune alegeri ar fi sa duceti copilul la o scoala de vara.

Scolile de vara au multiple teme care pot fi abordate in functie de varsta copilului si aptitudinile lui.

Asadar in puteti lasa intr-o tabara unde invata sa picteze, face sport, invata diverse module care il ajuta sa inteleaga un proiect precum si gestionarea banilor, poate invata sa cante la un instrument, limba engleza etc.

Iata cele mai abordate teme in scolile de vara:
- informatii culturale precum cele despre animale, dinozauri, istorie, cele 7 minuni ale lumii etc.
- regulile bunelor maniere in societate;
- tehnici de comunicare pentru copii;
- cum sa gestioneze “pusculita”;
- Programe sportive pentru copii;
- Proiecte de creatie, arta, pictura, modelaj, ceramica etc.
- Teatru si interpretare;
- Proiecte care presupun munca in echipa si cercetare
- Educatie non-formala si team-building;
- Jocuri si dezvoltare personala etc.

Va propunem cateva scoli de vara pentru copii:

F.O.R.C.E
Scoala de Vara Little London
Olimpus Club
Scoala de Arte Cluj
British Council


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Unde trimiti copilul in vacanta?.