Sangerarile nazale sunt firesti si frecvente in copilarie, ce parinte nu isi aduce aminte de episoadele acestor sangerari? Insa pe cat sunt de “fiziologice” pe atat sunt de impresionante, punand pe jar atat copilul in cauza, cat si parintii sau persoanele din jurul micutului.

Sangerarile nazale sunt firesti si frecvente in copilarie, ce parinte nu isi aduce aminte de episoadele acestor sangerari? Insa pe cat sunt de “fiziologice” pe atat sunt de impresionante, punand pe jar atat copilul in cauza, cat si parintii sau persoanele din jurul micutului.

In general hemoragiile nazale nu sunt cauzate de afectiuni grave si nici nu reprezinta o urgenta medicala decat daca nu se opresc sau daca micutul sufera de o boala a sangelui cum ar fi talasemia.

Care sunt principalele cauze ale hemoragiilor nazale?

Hemoragia nazala sau epistaxisul poate fi cauzata de:
- Traumatisme ale mucoasei nazale pentru ca micutul baga degetelul sau alte obiecte in nasuc;
- Datorita unui stranut puternic;
- In timpul sau dupa raceli;
- Stres sau emotii puternice;
- Inhalarea unor substante iritante;
- Picaturile pentru nas;
- Suflatul nasului cu putere;
- Boli alergice etc.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice Persoana potrivită te va face să te îndrăgostești de tine, în primul rând Direcția spre care mergi este mai importantă decât viteza cu care o faci

Ce este de facut cand micutului ii curge sange din nas?

In niciun caz nu trebuie sa intindeti copilul pe spate cu mainile ridicate. Mainile ridicate fac ca sangele din acesta sa se intoarca spre trunchi si cap in cantitate mai mare, ceea ce va spori si mai mult sangerarea.

De asemenea in aceasta pozitie copilul isi poate inghiti sangele si acesta irita mucoasa gastrica, uneori copilul chiar vomitand (voma are aspectul zatului de cafea datorita sangelui digerat).

Alteori copilul poate inhala sangele si acesta este foarte toxic pentru plamani.

Ce trebuie sa faci cand copilul are sangerari nazale:
- In primul rand se abordeaza bland copilul pentru a nu-l speria si mai tare;
- Il asezati confortabil pe un scaunel sau pe un fotoliu si cu degetele voastre sau ale lui (degetul mare si cel aratator) ii prindeti ambele nari astfel incat sa cuprindeti putin si din partea osooasa si tineti strans timp de 5 minute
- Apoi spalati cu crija fata copilului fata a curata inca narile;
- Abia dupa un stert de ora de la incetarea sangerarii nazale copilul isi poate curata si ranile.

Aceste zodii au tras lozul norocos în luna Mai 2023 și se bucură de succes financiar 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri