24 Ianuarie 2011 publicat în Copil 14 share-uri

De obicei inaltimea copiilor reprezinta o medie fata de cea a parintilor, dar exista si abateri de la regula atunci cand bunicii sunt mai inalti si copiii pot mosteni inaltimea de la acestia din urma.

In tot cazul, baietii trebuie sa fie inalti, iar fetitele sa aiba macar o inaltime medie. De aceea, inca din copilarie copiii trebuie dati la sporturi care le stimuleaza motricitatea si ii ajuta sa creasca.

5 Sporturi pentru cresterea in inaltime a copiilor

Baschetu

Baschetul este cel mai indicat sport pentru cresterea in inaltime, fiind recomandat baietilor chiar pana la 20 de ani, dar fetitelor doar pana la 15 ani pentru ca dupa aceasta varsta trebuie sa isi dezvolte caraterele feminine. Baschetul lungeste oasele prin multimplele sarituri pe care le presupune si prin folosirea bratelor. Practic, tocmai datorita sariturilor de mare amploare acest sport ajuta cel mai mult la cresterea in inaltime.

Dansul

Dansul de performanta cum este dansul sportiv in principal, apoi baletul (acesta din urma nu asigura insa o crestere in inaltime foarte mare) dezvolta cel mai bine motricitatea si aparatul kinestezic, dar ajuta si la dezvoltarea scheletului si a musculaturii, precum si a educatiei interpersonale, fiind un sport de interactiune, politete si eleganta.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Ghid pentru alegerea mobilierului interior 5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare!

Inotul

Inotul devolta relativ cresterea in inaltime, dar daca este combinat cu un sport cu mingea, de exemplu cum este polo, atunci ajuta foarte mult la cresterea in lungime a oaselor lungi. De asemenea dezvolta foarte bine aparatul respirator (mai ales pentru cei care s-au nascut prematur poate fi extrem de folositor dupa 10 ani), muschii si aparatul cardiovascular. Este indicat dupa varsta de 10 ani, iar pentru fetite nu trebuie practicat mai mult de cinci ani pentru ca le predispune la chisturi ovariene.

Volei

Acest sport ajuta la cresterea in inaltime, la intarirea sitemului osos, la dezvoltarea armonioasa a musculaturii, precum si la protectie aparatului cardiovascular. Este indicat sa fie practicat dupa 7 ani, atat de fete cat si de baieti.

Tenis de camp

Tenisul de camp precum si badmington-ul dezvolta cresterea in inaltime, dar si motricitatea, dezvolta muschii, capacitatea pulmonara si aparatul cardiovascular.

5 cadouri pe care i le poți dărui unui bărbat din viața ta 5 Tratamente naturiste pentru problemele urinare 5 Seturi complete pentru manichira semipermanentă chiar la tine acasă

Ceea ce trebuie sa stiti este ca daca veti inscrie copilul la un sport inca din copilarie, rezultatele acestuia atat la scoala cat si in societate vor fi cu mult peste medie.Cele mai bune rezultate apartin copiilor care, pe langa scoala, practica si un sport de performanta, in ciuda antrenamentelor multiple si a cantonamentelor. Este insa indicat sa evitati sporturile violente, dar si... fotbalul.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri