Jocuri de imaginatie

 

 

Ulterior pot invata sa confectioneze: sa insire margele, sa confectioneze masti, hainute la papusi, huse de scaune, sortulete, rame, felicitari, decoratiuni de brad, de Paste, forme din plastelina etc. Din lucruri de aruncat copilul poate confectiona ceva frumos: hartie, scoici, panglici, scobitori, bete de chibrituri, conuri de brad, ghinde, petale de flori, ramuri de copaci, resturi de materiale, lana, blana, hartie, carton de la cutii sau ambalaje etc. Toate aceste materiale pe care altfel le-ati arunca pot constitui o adevarata sursa de creatie pentru copil. Exista reviste special concepute pe grade de dificultate pentru copii pe care ii invata sa confectioneze, sa faca diverse forme si ornamente din hartii.

 

Apoi micutul trebuie sa picteze, sa invete cercul cromatic, in acest sens exista carti speciale pentru copii care ii invata toate acestea, avand nevoie de parinti sa le citeasca si sa le explice cateva reguli in privinta combinarii culorilor.

 

Treburile casnice

 

Micutul va fi foarte incantat sa va ajute la treburile casnice. Cereti-i ajutor in toate treburile: la datul cu matura, la spalatul vaselor, la impachetatul si aranjarea hainutelor in dulap, la stersul prafului.

 

De asemenea micutul va poate ajuta si in bucatarie: sa orneze fursecurile, sa aleaga el o prajitura, sa va ajute la prepararea cremelor, la aluat, la taierea prajiturilor in anumite forme, la presararea zaharului, scortisoarei, nucii de cocos, la aranjarea cireselor si la ornarea cu frisca etc.

 

Toate acestea dezvolta copiii, pe cei timizi ii determina sa aiba incredere in ei in urma realizarilor pe care le au, parintii ii pot stimula sa faca obiecte decorative prin casa etc. De asemenea cei foarte agitati vor invata cu timpul sa se concentreze si sa isi canalizeze energia, ceea ce ii va ajuta foarte mult la scoala si la varsta adulta.