Parintii se grabesc sa linisteasca micutul atunci cand este speriat prin a nega existena pericolului, ceea ce nu este intotdeauna util. Fricile copilului trebuie raportate la realitate, chiar daca este prea mic si aveti senzatia ca nu va intelege. El retine perfect replicile si in timp le gaseste o semnificatie, de aceea este primordial ca informatiile pe care i le oferiti copilului sa fie reale si impartasite cu dragoste, afectiune, protectie. Altfel veti perturba modul in care micutul vede realitatea, modelul de intelegere a lumii inconjuratoare.
Se impune atentie cu privire la povestile pe care i le cititi copiilor, ei trebuie informati despre ceea ce este real si ceea ce este ireal, in lumea imaginara putand crea orice.
O alta mare temere a copiilor pe care am ales sa o discutam in finalul articolului este tema de abandon. Cati dintre dumneavoastra au ca prima amintire din viata un moment in care s-au pierdut de parinti? Teama de abandon sau de pierdere de parinti se numara printre cele mai puternice temeri ale copilului. In ajutor ii vin informatiile cu privire la ce ar putea face daca se intampla asa ceva, cui sa se adreseze, ce sa spuna, unde sa astepte etc. Acestea il mai linistesc pe micut stiind ca are cateva solutii intr-o situatie atat de disperata pentru el.
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă
Între un copil de 14 ani și un bărbat de 40 de ani NU există o relație de iubire. Nu a fost o poveste de dragoste. A fost abuz.