Fricile celor mici, temerile si fobiile provin din asocieri cu experiente neplacute pe care le-au trait sau despre care au auzit. Unele dintre acestea sunt auzite la alti copii, iar altele provin chiar de la parinti.

Parintii se grabesc sa linisteasca micutul atunci cand este speriat prin a nega existena pericolului, ceea ce nu este intotdeauna util. Fricile copilului trebuie raportate la realitate, chiar daca este prea mic si aveti senzatia ca nu va intelege. El retine perfect replicile si in timp le gaseste o semnificatie, de aceea este primordial ca informatiile pe care i le oferiti copilului sa fie reale si impartasite cu dragoste, afectiune, protectie. Altfel veti perturba modul in care micutul vede realitatea, modelul de intelegere a lumii inconjuratoare.

Se impune atentie cu privire la povestile pe care i le cititi copiilor, ei trebuie informati despre ceea ce este real si ceea ce este ireal, in lumea imaginara putand crea orice.

O alta mare temere a copiilor pe care am ales sa o discutam in finalul articolului este tema de abandon. Cati dintre dumneavoastra au ca prima amintire din viata un moment in care s-au pierdut de parinti? Teama de abandon sau de pierdere de parinti se numara printre cele mai puternice temeri ale copilului. In ajutor ii vin informatiile cu privire la ce ar putea face daca se intampla asa ceva, cui sa se adreseze, ce sa spuna, unde sa astepte etc. Acestea il mai linistesc pe micut stiind ca are cateva solutii intr-o situatie atat de disperata pentru el.


Addicted Traveler & Storyteller. Wine Adventurer. A descoperit călătoriile încă din copilărie, iar vinul după 30 de ani. Le-a îmbinat pe amandoua și, după o carieră de 14 ani în industria de turism dintre care 7 pe...Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri