Preventia unor afectiuni precum si ingrijirile medicale ale copilului incep inca de la nastere. Monitorizarea cresterii si dezvoltarii copilului, precum si efectuarea unor controale care au scopul de a preveni sau a depista precoce anumite afectiuni sau riscuri de boala asigura sanatatea unui copil.

Tensiunea arteriala

Tensiunea arteriala trebuie urmarita incepand de la 5 ani. Daca se suspicioneaza a fi crescuta sau exista riscuri, se poate lua tensiunea copilului si la varste mai mici.

Igiena dentara

Inca din timpul dentitiei de lapte copilul trebuie dus la stomatolog. Chiar daca nu are carii stomatologul poate vedea anumite semne care arata cum se va dezvolta dentitia copilului. Inca din copilarie se pot pune aparate dentare sau se executa tehnici speciale astfel incat copilul sa ajunga la maturitate cu o dantura “de vedeta”.

Intre 13 si 18 ani

Se pastreaza analizele anterioare si se adauga:

Primul consult ginecologic/urologic

Se face atat pentru fetite cat si pentru baietei un prim consult amanuntit al zonelor genitale. Se evalueaza dezvoltarea organelor genitale si se monitorizeaza in timp prin consult anual. De asemenea se informeaza adolescentii cu privire la viata sexuala, igiena sexuala, bolile cu transmitere sexuala. Fetitele pot face si ecografie abdominala joasa pentru a li se investiga organele genitale interne. Se poate face chiar o ecografie abdominala completa atat la fetite cat si la baietei, pentru investigarea tuturor organelor abdominale.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Teribila varsta de 2 ani – ce trebuie sa stii Cele mai încurajatoare citate despre succes Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile

Evaluarea ortopedica si a coloanei vertebrale

Copiii pot suferi de deviatii ale coloanei sau probleme ortopedice. Primele manifestari ale acestor afectiuni apar in general in aceasta perioada de varsta, de aceea depistandu-le in faza incipienta pot fi tratate cu succes.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri