Copiii nu sunt neaparat mofturosi la mancare, ci organismul lor are inca pastrat reflexul sanatatii, astfel ei tind sa aleaga (cu exceptia dulciurilor) acele alimente sanatoase pentru ei. Totodata sunt usor influentabili asadar daca vad la colegii de gradinita/scoala sau la prietenii de joaca anumite alimente, dulciuri etc. le vor dori si ei. Astfel parintii sunt pisati de copii sa le cumpere ceea ce ei isi doresc, insa parintele evalueaza daca este sau nu potrivit pentru copil. Iata regulile parintelui...

6. Copiii invata prin imitatie. TU esti modelul lor. Ei fac ceea ce faci si tu, tind sa manance ceea ce mananci si tu. Asadar, sa poti educa alimentar copilul trebuie sa iti revizuiesti intai propriul stil alimentar. Adopta unul sanatos si intreaga familie te va urma.

7. Nu recompensa niciodata prin dulciuri! In felul acesta micutul va pune pret mai mare pe o bucata de prajitura decat pe un mar de exemplu. In felul acesta il indrepti sa isi doreasca tot mai multe prajituri caci asta ar echivala cu un comportament exemplar, prajiturile semnificand rasplata. Incercati sa ramaneti neutri in raport cu mancarea, pedepsele si recompensele trebuie sa aiba rol educativ.

8. Preferintele alimentare. Preferintele alimentare ale unui om incep inca de cand este bebelus si i se diversifica alimentatia. De aceea este datoria parintelui sa ii formeze copilului preferinte sanatoase pe care le va urma instinctiv toata viata. Invatati copilul de mic sa manance sanatos. Informati-va cu privire la un stil alimentar sanatos, cititi tratate de nutritie adresate publicului (si nu specialistilor) si gasiti variantele potrivite. Atentie: regimul vegetarian nu este deloc indicat copiilor!

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. A patra conferință Autentic va avea loc pe 30 mai 2023

9. Nu asociati mancare cu emotiile. Asocierea mancarii cu emotiile dezvola tendinta copilului de a manca atunci cand e stresat, nervos, anxios, depresiv, descurajat sau, la polul opus, bucuros, in semn de recomplensa. Trebuie sa mancam pentru a ne asigura sanatatea si dezvoltarea, insa mancare nu rezolva probleme si nici nu trebuie sa constituie o bucurie.

10. Nu asociati mancarea cu dragostea si afectiunea. Unora le place sa manance! V-ati intrebat de ce? Incercati sa nu laudati copilul daca a mancat tot sau sa il felicitati, astfel incat sa se simta “mai bun”, “mai iubit” daca mananca. Este firesc sa manance, asdara nu trebuie felicitat.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri