Care sunt cauzele diminuarii apetitului la copil?

 


Stres

 

Aceste manifestari apar in familiile cu probleme de compatibilitate, care se cearta des iar copii sufera de acest stres. Adesea acesti copii manifesta inapetenta, depresie, enuriazis (pipi noaptea in pat).

 

Dureri de dinti

 

Fie ca sunt bebelusi si au dureri de dinti atat de mari incat refuza sa manance, fie ca sunt copii mai mari care prezinta carii dentare, acestia vor refuza sa manance din cauza durerilor. Este recomandat ca atunci cand copilul prezinta inapetenta sa ii faceti si un control stomatologic.

 

Stari infectioase

 

Daca micutul are o infectie, scaderea imunitatii determina inapetenta. Astfel, afectiuni contagioase, gastrice, hepatice, biliare sau renale, dar si respiratorii ori boli ale copilariei pot determina scaderea poftei de mancare. De asemenea anumite afectiuni anatomice, de esofag de exemplu, apendicita poate duce la scaderea poftei de mancare a copilului. Controlul medical poate elucida cauza inapetentei.

 

Dureri de gat

 

Daca micutul prezinta dureri in gat sau amigdalita chiar va evita sa manance. In aceasta situatie se recomanda sa ii dati supe calde si suc de portocale cu banana si miere.

 

Nasul infumdat

 

Nasul infundat ii impiedica pe copii sa manance fiindca nu pot respira. Desfundarea nasului la copilul racit va face masa un succes. Lipsa mirosului de asemene anuleaza pofta de mancare a copilului. Controlati copilul de polipi.

 

Ora inadecvata a mesei

 

Daca micutul ia masa inainte sa iasa la joaca, cu siguranta se va grabi ca sa iasa la joaca. Ora de masa trebuie sa fie cu o jumatate de ora dupa o activitate a copilului, dar nu inainte de distractie.