Cum vara este sezonul concediilor la mare, cu siguranta v-ati hotarat sa mergeti la plaja cu toata familia, deci si cu cei mici. Dar stiati cat de sensibili sunt copiii la soare?

Pielea micutilor este mai sensibila decat a adultului, prezinta mecanisme de aparare mai slabe iar soarele poate fi deosebit de nociv pentru un copil. Stiati ca o arsura cu “basici” inainte de 16 ani creste riscul de cancer de piele de cateva ori?

Sfaturi pentru a proteja copiii la soare

Se recomanda sa urmati sfaturile de mai jos pentru a asigura sanatatea micutilor pe timp de vara:

- Sa ii hidratati la fiecare 30 de minute: ii chemati si le dati sa bea limonada naturala din apa, lamaie si miere. Puteti adauga si suc de portocale. Nu sunt recomandate sucurile din comert, acestea le fac mai mult rau, contin zaharuri si ii deshidrateaza pentru ca au efecte diuretice;

- Folositi pentru pielea micutilor creme cu factor de protectie 50. Aveti grija ca respectiva crema sa fie anti UVA si UVB.

- Lotiunea de protectie solara trebuie aplicata la fiecare trei ore sau de fiecare data cand micutul iese din apa, aceasta daca se intampla sa fiti la plaja;

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Te rog, lume, nu călca în picioare visele copiilor! MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice

- Lotiunea de protectie solara nu este insa suficienta pentru sanatatea pielii, atat a micutului, cat si a dumneavoastra. Pielea are nevoie de multa vitamina A sau de precursorul acesteia: betacarotenul. Aceasta vitamina apara din interior pielea de arsurile solare si totodata creste pigmentarea pielii, adica bronzarea. Bronzul are rol protectiv, apara pielea de efectele soarelui, precum si tesuturile subiacente. Pigmentatia este data de melanina. Asadar se recomanda ca incepand cu trei zile inainte de a merge la plaja sa consumati cate 3-5 morcovi pe zi, alaturi de rosii si fructe “portocalii”: caise, piersici, pepene galben etc. Puteti renunta la “dieta cu caroten” dupa intoarcerea de la plaja.

- Se recomanda ca micutul sa manance multe fructe si legume, salate in fiecare zi. Aceasta pentru ca soarele scade imunitatea si ne predispune la diverse afectiuni, de exemplu herpesul. Totodata fructele si legumele asigura o serie de vitamine care ajuta secretia naturala in corp a vitaminei D. Secretia vitaminei D incepe sub piele numai sub influenta soarelui, mai exact la expunerea la soare.

Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat Descoperă cum poți avea un bronz perfect și de lungă durată - AIVI COSMETICS îți propune Lirene Perfect TAN Canapea fixă sau extensibilă: cum faci alegerea corectă?

- In afara plajei imbracati copii in haine matasoase care sa le acopere corpul, maneci si pantaloni lungi.
- De asemenea cumparati-le o sapca sau o palarie pentru protectia capului si a fetei, dar si ochelari de soare pentru protectia ochilor.

- Evitati expunerea la soare intre orele 11:00 si 17:00. Se recomanda sa mergeti la plaja dimineata si seara. In restul zilei puteti avea activitati distractive sau puteti sta la plaja cu conditia sa stati sub umbrele.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri