6 Boli de vara care iti pandesc copilul
Otite

 

 

Pentru mai multe informatii despre otite, va recomandam articolul: “Otita la copii - Afta de ce toti parintii ar trebui informati!” si “Otita – o afectiune frecventa in copilarie


Deshidratarea

 

Copiii trebuie sa bea la fiecare jumatate de ora un pahar cu apa. Nu oferiti copiilor sucuri, acestea contin multe dulciuri dar si substante cu efect diuretic. Ii puteti prepara copilului acasa suc natural, dar cele mai hidratante sunt limonadele cu miere si apa plata. Deshidratarea poate avea urmari foarte neplacute.

 

Toxiinfectiile alimentare

 

Pentru ca in sezonul cald alimentele se degradeaza usor, trebuie sa aveti grija ca ceea ce consuma copilul sa fie proaspat (in cazul fructelor si legumelor) sau foarte bine preparat termic (pentru carne, oua), iar in cazul lactatelor verificati daca au fost intai pasteurizate. Verificati eticheta produselor si cumparati numai din locurile avizate.

 

Arsurile solare

 

Orele de expunere sunt pana in ora 11 ziua si dupa ora 17 seara. Se recomanda sa nu lasati copiii in soare mai mult de doua ore.

 

Expunerea la soare nu ii predispune pe micuti doar la arsuri solare, ci si la insolatie. Arsurile solare nu trebuie neglijate. Se considera ca doua arsuri solare (cu “basici”) pana la varsta de 16 ani cresc cu 50% riscul de cancer de piele la varsta adulta.